Haal alles uit jouw Microsoft omgeving met deze handige tools

microsoft tools

Microsoft bedenkt steeds weer nieuwe tools waarmee ze je faciliteren in de dagelijkse werkzaamheden. Ondertussen zijn er ook nog steeds vernieuwingen in de klassieke Office-tools. Ben je bezig met het moderniseren van jouw ICT-omgeving of het verhogen van de (digitale) productiviteit van jouw medewerkers? Deze top 4 Microsoft tools ondersteunen je daarbij.

 

Microsoft Teams

Sinds de pandemie kent iedereen Microsoft Teams als vergadertool. Maar Teams is ook een ideale tool voor het stroomlijnen van alle communicatie. Teams biedt namelijk ruime mogelijkheden voor het volgende:

  • Projectmanagement
  • Communicatie binnen of tussen afdelingen
  • Effectief documentmanagement/versiebeheer.

 

Met het gebruik van Teams centraliseer je informatiestormen gemakkelijker, ook wanneer medewerkers op afstand werken.

 

SharePoint

Met SharePoint werken je medewerkers altijd met de juiste bestanden en informatie. SharePoint is binnen veel organisaties bekend als een documentmanagementsysteem met een uitstekend security component. Maar SharePoint is ook meer en verder uitbreidbaar. Zo breidt je het uit met bijvoorbeeld ons Kwaliteitsmanagementsysteem in SharePoint of een SharePoint Intranet.

 

Power Automate

Power Automate is een Microsoft dienst binnen het Microsoft Power Platform die handelingen automatiseert. Het werkt vanuit een triggerpoint die een automatische sequentie in gang zet. Dit is mogelijk een sequentie die verspreid is over meerdere applicaties. Hiermee zet je bijvoorbeeld een wijziging in je Outlook agenda direct door in je CRM. Maar ook werkstromen die je moet goedkeuren versimpel je met Power Automate.

 

Zie de waarde van een datagedreven strategie

Maak keuzes op basis van de juiste stuurinformatie. Een Business Intelligence tool visualiseert en analyseert de data uit jouw verschillende bronsystemen. Kijk in dit webinar hoe deze strategie voor jou werkt.Kijk webinar Power BI terug

Power BI

We spreken nog steeds bedrijven die handmatige rapportages maken in Excel spreadsheets. Bij Power BI visualiseer je niet alleen een datastroom automatisch in realtime, de software analyseert het ook voor jou. Je kunt data gemakkelijk groeperen en aan de hand hiervan kruisanalyses maken. En de Power BI Insights functie geeft jou nog meer inzicht aan de hand van de ingevoerde data. Zo gaat het bijvoorbeeld op zoek naar correlaties, zwaar wegende factoren en statistische afwijkingen. Het programma geeft je automatisch een samenvatting hiervan.

 

Adoptie door medewerkers

Je wilt dat je medewerkers bovenstaande tools gebruiken en hier bekwaam in worden. Al deze middelen bieden een uitstekend rendement als werknemers het op de juiste manier gebruiken. Investeer daarom in trainingen zodat jouw medewerkers altijd effectief samenwerken. Het gebruik van krachtige en veilige tools is de norm voor iedere moderne organisatie.

 

Maak kennis met Power BI

Maak alvast kennis met één van bovenstaande tools. Kijk het webinar “Groeien van binnenuit met Power BI” terug en je ontdekt meer over deze veelzijdige tool waarmee je data uit jouw bronsystemen samenbrengt, visualiseert en te analyseert.

 

Webinar terugkijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures