Organiseer jouw werkzaamheden met project Moca

project moca

Project Moca, de nieuwe organisatietool van Microsoft, deelt Microsoft eindelijk met het grote publiek. De tool is al enige tijd als preview beschikbaar maar dit heeft Microsoft stil gehouden.

 

Als oplettende Microsoft 365 gebruiker heb je wellicht het Moca icoontje al opgemerkt in Outlook online. Project Moca gaat Outlook spaces heten wanneer Microsoft het officieel lanceert. Vaak wordt een app die zo ver komt al weergegeven met de officiële naam, waarom dat nu nog niet het geval is, is onbekend.

 

Wat is Moca?

Project Moca is een organisatietool die een aantal Microsoft tools bij elkaar brengt: Het is een combinatie van Outlook notities, Outlook agenda, en Microsoft To Do. Daarnaast stel je visueel doelen te stellen en voeg je documenten toe. Deze mix is netjes geïntegreerd in de webversie van Outlook en is beschikbaar onder Agenda -> Weergave -> Bord.

project moca

Figuur 1 Hoe benader je Moca? Bron: Microsoft

Moca is een tool die alles biedt om projecten, reizen en andere activiteiten in één, zoals Microsoft het omschrijft, ‘Ruimte’ te organiseren. Project Moca staat ook wel bekend als Outlook Spaces.

 

Waarom Moca?

Met Moca focus je op wat belangrijk is en verbeter je jouw workflow. Je voegt de volgende zaken toe in een digitale ruimte:

  • Taken
  • Doelen
  • Notities
  • Bestanden vanuit OneDrive of een andere Cloudopslagomgeving
  • Links
  • Contacten en
  • E-mails

 

Hiermee houd je de focus op waar je mee bezig bent. Je hopt niet meer tussen verschillende applicaties, omdat alle informatie en de planning centraal staan.

 

project moca

Figuur 2 Een voorproefje van Project Moca. Bron: Microsoft

Moca gebruiken in de organisatie

In jouw organisatie zet je Moca bijvoorbeeld in voor projecten. Voor elk project maak je een ‘Ruimte’ aan waarin je lades creëert. In deze Ruimtes vul je de lades met de informatie vanuit verschillende bronnen voor het project. Naast deze informatie voeg je ook taken toe en stel je een planning op. Hierdoor weet je niet alleen wat je wanneer moet doen, maar het koppelt ook alle relevantie informatie aan jouw  taken. Hierdoor heb je sneller informatie bij de hand en krijg je grip op je doelen.

Beschikbaarheid van Moca

Momenteel is Moca alleen als voorproefje beschikbaar, in de online omgeving van Outlook. De verwachting is dat Project Moca de komende maanden wordt uitgerold.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures