Power Apps wat je moet weten

Microsoft power apps

Power Apps is het low-code platform van Microsoft. Power Apps gebruik je voor het bouwen van bedrijfsapplicaties die op ieder apparaat benaderbaar zijn (dus niet alleen mobiele apps). Dat betekent dat je hiermee een bedrijfsapplicatie bouwt met geen of weinig programmeerwerk. De tijd voor het bouwen van een bedrijfsapplicatie wordt hiermee aanzienlijk korter.

 

Koppel een Power App aan je huidige bedrijfssoftware

Is er een toepassing die je mist in je bedrijfssoftware die wel van enorme waarde kan zijn? Ga na of je dit met Microsoft Power Apps oplost. Goede voorbeelden zijn applicaties voor bijvoorbeeld voorraad- of urenregistratie. Veel SaaS-pakketten hebben een API waarmee je koppelt, maar je kunt ook op database-niveau koppelen als je de Power App bouwt op een SQL database.

 

Minder code = minder onderhoud

Het onderhoud van maatwerksoftware staat de keuze van deze oplossing vaak in de weg. Omdat je bij Power Apps bouwt zonder code, is dit niet een overweging. Het is een bouwblokkensysteem waarbij Microsoft zelf de bouwblokken onderhoudt. Dat een bug optreedt sluit je niet volledig uit, maar dit is bij uitzondering. Het beheer van de Power App is vaak ook functioneel, of zit meer in het beheren van de database.

 

Automatiseringsslagen via Power Automate

Net als je andere Office apps integreert Power Apps met Power Automate. Hierdoor automatiseer je nog meer handelingen. Ook voeg je notificatie- of fiatteringsstromen toe aan je applicatie. Naast Power Automate integreert Power Apps ook met andere Office-applicaties, zoals Outlook, To Do, SharePoint en Teams.

 

Bespreek de mogelijkheden van Microsoft Power Apps

Vaak zijn Excel-lijsten en handmatige taken de eerste zaken die je overzet naar Power Apps. Het opvangen van tekorten in je ERP-systeem is daarin een tweede. Ook zien we vaak dat Power Apps goed werkt als alleenstaande applicaties, zoals ons Ticketsysteem of de Vergaderapp.

 

Met Power Apps geef je jouw bedrijf de middelen voor innovatie of procesoptimalisatie. Wil je weten of Power Apps eenvoudig issues bij jouw bedrijf wegneemt en een goede oplossing is? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures