Wekelijkse Update Office 365 (wk 51)

templates teams

De laatste wekelijkse Microsoft Office 365 update van 2019.  Natuurlijk blijven wij jouw graag informeren over de belangrijkste ontwikkelingen in Office 365 en uit de roadmap van Microsoft. En daarom gaan we in 2020 op dezelfde voet verder. Deze week informatie over SharePoint, Outlook en Microsoft Stream. Doe er je voordeel mee!

 

SharePoint admin leesrechten

De rol global admin zegt de meesten meer dan de rol global reader. Toch is laatstgenoemde inmiddels ook al even beschikbaar. De naam zegt het al, het betekent dat een gebruiker met deze rol alle instellingen kan inzien, maar deze niet kan bewerken. Er ontbrak hier alleen één admin center, namelijk het SharePoint admin center. Ook deze is nu toegevoegd, wat betekent dat de global reader ook het SharePoint admin center in kan zien.

 

Persoonlijke agenda in Outlook webapp

Met deze functionaliteit, gelanceerd in januari 2020, is het mogelijk om persoonlijke agenda’s toe te voegen aan je agenda in de Outlook webapp. Dat betekent dat jij bijvoorbeeld je Outlook.com of Google agenda kan toevoegen aan je Office 365 account. Daarmee kun je beide gebeurtenissen tonen op één plek.

 

Stock images in SharePoint

De titel verraadt het al, en eigenlijk is daarmee alles al gezegd: Met deze functionaliteit kunnen stock afbeeldingen worden ingeladen vanuit de SharePoint afbeeldingskiezer.

 

Meer bekend over SharePoint versiebeheer

Vorige week benoemde ik de update versiebeheer van SharePoint pagina’s, deze week heb ik daar ter illustratie een foto bij. Naar verwachting is het begin januari 2020 mogelijk om oudere versies van pagina’s of nieuwsberichten te vergelijken met de nieuwe versie van de pagina of het nieuwsbericht. Daarmee kan ook de visuele weergave van de pagina’s worden vergeleken. Daarnaast is te zien wie de pagina heeft bewerkt en wanneer deze bewerkt is.

microsoft stream

Mention collega’s in Word, PowerPoint en Excel

Met deze update krijgt een gebruiker een e-mail notificatie dat iemand hem of haar heeft genoemd of dat iemand heeft gereageerd op een comment. Voorheen werd er in deze mailnotificatie een link geplaatst naar de comment in het document. Nu is het mogelijk om deze te openen vanuit de mail, zonder daarvoor het document te hoeven openen. Zie onderstaande afbeelding om een beter beeld te krijgen van dit bericht:

microsoft stream

Microsoft start met de migratie van Office 365 Video naar Microsoft Stream

In 2016 werd reeds aangekondigd dat Microsoft Stream de huidige Office 365 Video zou vervangen. De migratie tool om dit jouw tenant te realiseren is per heden beschikbaar. Kies je ervoor dit niet zelf te doen, zal Microsoft dit uiteindelijk automatisch laten verlopen.

 

Hieronder een paar belangrijke data met betrekking tot de migratie:

  •  Vanaf nu:           Start zelf met de migratie of kies een tijd om te migreren
  •  Maart 2020:      Automatische migratie voor organisaties die bovenstaande niet hebben gekozen
  •  April 2020:        Office 365 Video iOS app niet langer beschikbaar en ondersteund
  •  Maart 2021:      Office 365 Video niet langer beschikbaar en automatische migratie start voor alle overgebleven organisaties die de migratie hebben vertraagd
  •  Maart 2022:      Redirects op links en embed codes van Office 356 Video naar Stream worden niet langer onderhouden

 

Nieuwe rol in Office 365: Group Admin

Met deze nieuwe rol kunnen groepen worden beheerd. Een lid van deze rol kan groepen creëren en beheren. Daarnaast kunnen zij instellingen van de groepen aanpassen zoals de benaming en retentiebeleid op de groepen. Verder kunnen ze groepsactiviteit en audit rapporten inzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures