Wekelijkse Update Office365 – WK 47

templates teams

Waar wij eerder Teams en SharePoint in een aparte special hebben behandeld, zijn er nog andere updates met betrekking tot Office 365. Wij zetten de belangrijkste voor je op een rij, waarbij onder andere het Power Platform niet kan ontbreken!

 

Power Automate (UI-flows)

Voorheen bekend als Microsoft Flow. Omdat de applicatie onderdeel uitmaakt van het Power Platform, samen met Power BI en PowerApps, heeft Microsoft de naam van Flow omgedoopt tot Power Automate. Maar bij een naamsverandering blijft het niet, er zijn namelijk ook nieuwe features aangekondigd. Zo is RPA (robotic process automation) mogelijk via ‘UI-flows’. Bij RPA worden software-robots ingezet om taken te detecteren en suggesties geven om deze te automatiseren. In plaats van API’s te gebruiken, worden de muis- en toetsenbordacties op gebruikersinterfaceniveau vastgelegd en kunnen deze opnieuw worden afgespeeld om taken met meerdere stappen te automatiseren. In deze stappen kun je zelf de input of output bepalen.

power automate

 

Power Virtual Agents

Met deze nieuwe app kun jij ondersteuning bieden aan klanten en werknemers via AI-gedreven bots. De bots kunnen gemaakt en onderhouden worden via Power Virtual Agents. Dit is vergelijkbaar met Power Automate, waarbij flows eenvoudig gemaakt kunnen worden. Power Virtual Agents biedt eenzelfde no-code interface voor het maken van bots. Met deze bots kunnen gesprekken worden gevoerd met een klant zonder dat daar menselijk contact bij komt kijken. Voor eenvoudige en repetitieve vragen zou een bot ingezet kunnen worden om de klant te beantwoorden. Let wel, deze applicatie is te gebruiken via Dynamics 365.

 

Microsoft Search

Microsoft heeft aangekondigd dat Microsoft Search uitgebreid wordt met het zoeken van content buiten Office 365. Dit gebeurt op basis van Bing. Hiermee zoeken medewerkers bijvoorbeeld op titel, locatie of team. Met Microsoft Graph en AI zoekt Microsoft Search naar de naam waarnaar je waarschijnlijk zoekt. Voor organisaties met veel medewerkers is dit handig. Daarnaast wordt Microsoft Search uitgebreid met veel connectors.

 

Microsoft Edge Chromium

Microsoft heeft een nieuwe Edge-browser aangekondigd. Het eerste wat opvalt is het nieuwe logo. Het nieuwe logo straalt “golven van innovatie” uit. Naast het nieuwe logo is er natuurlijk meer veranderd: de Edge-browser is overgestapt op Chromium. Deze engine wordt onder meer gebruikt voor Google Chrome en Opera. Met Edge Chromium kun je zaken als wachtwoorden, geschiedenis en instellingen synchroniseren met Edge op iOS, Android, Windows en macOS. Edge Chromium synchroniseert met je Office 365 account nadat je bent ingelogd. Daarmee is er een startpagina beschikbaar waarmee bijvoorbeeld documenten direct te openen zijn.

 

De definitieve versie is op 15 januari beschikbaar. Tot die tijd is het mogelijk om verschillende versies te gebruiken. Bekijk de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures