Wekelijkse Update Office 365 (WK 49)

templates teams

Met de wekelijkse #Microsoft Office365 update breng ik jou op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Office 365 en uit de roadmap van Microsoft!

 

Meer informatie over ‘taken’ in Teams

In de update van week 45 kondigde ik taken al kort aan, deze week vertel ik er graag meer over. Allereerst  duidelijkheid over taken ten opzichte van het wel bekende ‘Planner’: Verdwijnt Planner? Het korte antwoord op deze vraag is nee. Het lange antwoord is als volgt. Met taken in Teams komen je taken uit To Do en taken uit Planner samen in één overzicht. Er zijn twee locaties om de app te openen. De eerste optie staat in het linker menu van Teams, de andere optie is als een tabblad in een team. Bij de tabbladfunctie zie je Taken zien als de vervanger van Planner. Het functioneert hetzelfde en heeft dezelfde weergave als het huidige Planner. In het tabblad worden alleen team taken getoond. Persoonlijke taken uit To Do zijn hier dus niet zichtbaar. Uitgangspunt van Taken is het bieden van dezelfde ervaring  als To Do en Planner dat doen. De taken die nu in Planner staan worden in 2020 automatisch overgezet naar Taken.

 

Naast de tabbladfunctie wordt er een tegel toegevoegd in het menu aan de linkerzijde. Wanneer je deze selecteert wordt onderstaand overzicht getoond. Dit is  een compleet nieuwe view van je taken.

 

taken in teams

 

Microsoft zit niet stil en heeft toekomstplannen voor Taken. Eén van deze plannen is het gebruik van @mentions in Word, Excel of PowerPoint, waarmee een taak wordt toegevoegd. Meer weten over Taken? Bekijk onderstaande video.

 

Bestanden uploaden in Microsoft Forms

Er wordt steeds meer duidelijk over het uploaden van een bestand in Microsoft Forms. Microsoft verwacht de functionaliteit eind december volledig uit te rollen. Voordat het zover is geef ik je alvast zoveel mogelijk informatie. De bestandsupload in een formulier is niet aanwezig wanneer je het formulier deelt met externe gebruikers.

taken in teams

Integratie tussen Outlook en Teams

In een eerdere update hebben we de integratie tussen Outlook en Teams al benoemd. Deze integratie verzend op een gebruiksvriendelijke manier e-mails naar een team. Deze functionaliteit wordt gereleaset in januari 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures