Wekelijkse Update Office 365 – Wk 35

Word je blij van nieuwe functionaliteiten in de software of schiet je meteen in de kramp? We zijn het einde van de maand en laten de nieuwe functionaliteiten in Teams, Whiteboard en Word van de maand augustus langs komen.

 

Microsoft Teams: Vergadering verlaten op alle apparaten tegelijk

Het kan voor komen dat je tijdens een Teams vergadering weg moet van je bureau en overstapt op je telefoon. Maar, op het moment dat de vergadering is afgelopen blijft deze doorlopen op je computer op je bureau.

Om dit probleem op te lossen, zal Microsoft een knop toevoegen aan Teams vergaderingen zodat je je vergadering op alle apparaten tegelijk kunt beëindigen.

 

Microsoft Teams: Download locatie kiezen

Deze heeft al vaker op de roadmap gestaan, hopelijk wordt hij nu snel doorgevoerd.
Het wordt binnenkort mogelijk om zelf een download locatie te kiezen binnen Teams Desktop.
Werk je met Teams online dan bepaald de instelling van de browser waar het wordt opgeslagen.

 

Whiteboard: Nieuwe functionaliteiten

Timer

Er wordt een Timer toegevoegd aan Whiteboard. Hiermee kun je dan makkelijker een activiteit, zoals een brainstormsessie, timen.

Templates opslaan en delen

Het wordt mogelijk om van een Whiteboard een template te maken. Deze kan dan ook worden gedeeld met andere individuele gebruikers.

Video tonen

Er komt een mogelijkheid dat gebruikers tijdens een whiteboard presentatie direct een video kunnen tonen door middel van een link die ze aan het whiteboard hebben toegevoegd.

 

Microsoft Word: nieuwe functionaliteiten

Iedereen heeft het er wel eens mee te maken gehad:  Je opent een document in word alleen om te lezen, maar per ongeluk wijzig je het document zelf. Binnenkort kun je dit voorkomen door bij het openen van het document direct te kiezen voor “alleen lezen”. Als je daarna het document weer wilt bewerken kun je de instelling ook weer terugzetten.

Deze update wordt voor zowel Windows als Mac uitgerold.

Outlook: Meerdere tijdzones in agenda

Het is nu mogelijk om meerdere tijdzones aan je outlook agenda toe te voegen. Dit kan handig zijn als je contacten zich in verschillende tijdzones bevinden en een afspraak voor hen in wilt plannen. De tijdzones kun je toevoegen via Opties voor Outlook – Agenda. Als je dit hebt gedaan krijg je direct in je agenda de opties met verschillende tijden te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures