M365 Update – Wk 12

Microsoft wil dat haar klanten eenvoudiger samenwerken met de beste functies. Daarom zijn ze continu bezig met de ontwikkeling van haar applicaties. Vooral Microsoft Teams blijft zicht steeds verbeteren. Ook nu staan er weer een paar updates op de rol voor Teams. Ontdek meer over de verbeterde en nieuwe functies in Teams die je kunt verwachten.

 

Op de ontwikkel agenda

Microsoft Teams: Korte vergader-URL

Meestal heeft een teams vergadering een ellenlange link. Wanneer je de URL van de vergadering vanuit teams zelf doorstuurt naar iemand dan komt er een hele lange link met allemaal tekens en cijfers. Microsoft wil deze link verkorten en duidelijker  maken door alle tekens/symbolen en cijfers eruit te halen. Dit maakt het delen van de link veel duidelijker.

nieuwe functies teams

nieuwe functies teams

 

Microsoft Teams: Profielfoto voor groepschat

Binnenkort kun je jouw team en groepschatonderwerp weergeven met aangepaste afbeeldingen. Leden van de groepschat kunnen een afbeelding uploaden of vooraf geselecteerde illustraties en emoji’s gebruiken. Door het toevoegen van een afbeelding wordt het nog duidelijker waar het over gaat.

 

Microsoft Teams: Video clip in kanaal

Microsoft krijgt een update waarmee je een( persoonlijke) video clip te verstuurt in een kanaal. Wil je de leden iets belangrijks melden, maar vind je het lastig om dit op papier te zetten neem dan een video op en zet die in het kanaal. Of deel een al bestaande video met de leden.

 

Wordt (nog steeds) uit gerold

 

Microsoft Teams: Kanalen archiveren

Met het archiveren van kanalen kunnen eigenaars en beheerders kanalen archiveren die niet langer worden gebruikt, terwijl de inhoud behouden blijft, inclusief berichten, bestanden en tabbladen. Het gearchiveerde kanaal wordt verwijderd uit de lijst met actieve teams en kanalen en er zijn geen verdere acties meer mogelijk. Indien nodig kun je het kanaal herstellen. Dit zorgt ervoor dat je overzicht behoudt op de soms ontzettend lange lijst met Teams omgevingen.

 

Uitgerold

 

Microsoft Teams: Doorsturen van berichten

Microsoft is klaar met de functie om berichten vanuit de chat door te sturen naar iemand anders. Je hoeft het bericht niet meer te kopiëren en te plakken maar kunt gewoon kiezen voor doorsturen. Indien nodig, kun je het bericht ook nog aanpassen.

nieuwe functies teams

OneNote: Automatisch een OneNote bij maken van een standaard Teams kanaal

Zoals de titel al zegt krijg je nu bij het maken van een nieuwe standaard kanaal automatisch een OneNote (notes) erbij. Zo kun je nog sneller en makkelijker aan het werk in het kanaal.

nieuwe functies teams

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures