M365 Update – Wk 8

Momenteel worden er geen (grote) ontwikkelingen binnen Teams verwacht. Omdat er de laatste tijd veel updates zijn geweest neem ik een paar veel gebruikte onderdelen binnen Teams opnieuw onder de loop. Deze week krijg je meer informatie over Teams kanalen. 

 

Updates in Teams kanalen

De afgelopen weken waren er diverse updates met betrekking tot Kanalen in Microsoft Teams. Met Teams en kanalen kunnen je en jouw team gedachten delen, informatie organiseren en iedereen samenbrengen in Microsoft Teams:

  • Team: dit is een brede groep mensen die samenwerken om iets gedaan te krijgen, zoals een belangrijk bedrijfsinitiatief, gespecialiseerde projecten of gewoon voor de lol.
  • Kanaal: dit is een voor een specifiek gebied binnen het grotere team, zoals een kanaal voor ontwerp, marketing of budget om de doelstelling van een team te ondersteunen, waar mensen gerichte gesprekken kunnen voeren. Gebruik een kanaal voor het posten van aankondigingen, organiseren van vergaderingen, delen van updates en bestanden en om informatie te zoeken.

Tijd voor een korte update met wat je nu kunt met kanalen.

 

Kanalen in Microsoft Teams

Zit je in een Team dan is het je vast niet ontgaan dat er verschillende kanalen zijn waarin er gecommuniceerd kan worden. Bij het aanmaken van een kanaal heb je de keuzen uit 3 “soorten”

  • Standaard kanaal ( iedereen kan er bij die ook lid is van de Teams omgeving)
  • Privé kanaal( een gedeelte van de personen die lid zijn van de Teams omgeving)
  • Gedeeld kanaal ( Personen buiten de Teams omgeving en organisatie kunnen apart worden toegevoegd)

teams kanalen

Let op:  Na het aanmaken van een kanaal kan er niet meer gewisseld worden in het soort kanaal. Je kunt dus van een standaard kanaal geen privé of gedeeld kanaal maken. Ook kun je een privé en gedeeld kanaal niet meer veranderen.

 

Er is één kanaal die er altijd staat, dat is het “algemeen” kanaal. Deze kun je helaas niet verwijderen. Microsoft is nog druk bezig om ervoor te zorgen dat het “algemeen” kanaal wel verborgen kan worden.

 

Hoe herken ik een soort kanaal?

Binnen een Teamsomgeving kunnen er behoorlijk wat kanalen worden aangemaakt. Van een standaard kanaal mag je er 1000 aanmaken en van een Privé kanaal mag je maximaal 30 aanmaken. Om het overzichtelijk te houden is er een duidelijk verschil tussen standaard, privé en gedeelde kanalen. Een privé en een gedeeld kanaal hebben er een icoon achter.

teams kanalen

 

Lay-out binnen een kanaal

De lay-out binnen een kanaal heeft een update gehad. Microsoft is nu klaar met het uitrollen van alle updates hiervan. Bij het openen van een kanaal zie je aan de rechterkant meteen alle informatie over het kanaal. In één oogopslag zie je wie er lid zijn van het kanaal en wat de laatste handelingen zijn geweest.

teams kanalen

Het toevoegen van een bericht of apps is hetzelfde gebleven.

 

Communiceren tussen verschillende kanalen

Het communiceren tussen kanalen is nu ook mogelijk. Wanneer je een bericht maakt Kun je ook kiezen voor het direct plaatsen op andere kanalen. Microsoft is nog bezig met het ontwikkelen en uitrollen van de functie om ook berichten te delen tussen de privé en gedeelde kanalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures