M365 Update – Wk 7

Goed nieuws! Microsoft heeft onlangs een update uitgerold waarmee je componenten kunt toevoegen aan je berichten in Teams. Denk hierbij aan handige elementen zoals lijsten, tabellen en taken.

Wat maakt dit zo handig? Je hoeft niet langer te verwijzen naar externe bronnen. Alles wat je nodig hebt, staat direct in het bericht. Werk efficiënter en maak je communicatie nóg krachtiger met deze nieuwe functionaliteit.

Hoe voeg je een component toe? Simpel! Onder je bericht vind je de knop loopcomponent componenten toevoegen in teams . Klik erop en ontdek de lijst met beschikbare componenten die je kunt toevoegen.

componenten toevoegen in teams

Berichten binnen Teams

Berichten binnen Teams zijn een krachtig communicatiemiddel. Maar wat zijn ze precies, wat kun je ermee en waarom moet je ze gebruiken.

 1. Wat is een bericht? Een bericht in Teams is vergelijkbaar met een chat binnen een specifiek kanaal. Het bereikt alle leden van dat team, zodat je niet individueel privéberichten hoeft te sturen. Of het nu gaat om een snelle mededeling of belangrijke informatie die iedereen moet weten, een bericht is de ideale manier om te communiceren.
 2. Waarom zou je berichten gebruiken?
  • Efficiëntie: In plaats van afzonderlijke gesprekken te voeren, kun je één bericht plaatsen dat iedereen bereikt.
  • Directe toegang tot informatie: Voeg componenten toe zoals lijsten, tabellen en taken, zodat alle benodigde informatie meteen beschikbaar is.
  • Geen externe verwijzingen meer: Alles staat binnen het bericht zelf.
 3. Hoe maak je een bericht op?
  • Kies eerst het type bericht: een aankondiging (met een titel) of een gewone post.
  • Bepaal wie er op het bericht kan reageren.
  • Als het bericht relevant is voor meerdere kanalen, kun je het direct in die kanalen plaatsen zonder te kopiëren en plakken. Zie bijgaande afbeelding voor de benodigde instellingen.

  componenten toevoegen in teams

 4. Extra mogelijkheden onder het bericht. In de balk onder het bericht heb je tal van mogelijkheden die je in het bericht kunt gebruiken:
  • Voeg bijlagen toe.
  • Geef een emoji.
  • Stream direct.
  • Voeg een compliment toe.
  • Start een goedkeuringsstroom.

componenten toevoegen in teams

Kortom, met berichten binnen Teams communiceer je efficiënter communiceren en zet je jouw boodschap kracht bij.

 

Microsoft Teams: OneDrive ervaring binnen Teams

In de wereld van Microsoft 365 beginnen de onderdelen steeds meer in elkaar over te lopen. Een goed voorbeeld hiervan is de naadloze integratie van OneDrive met Teams. Laten we eens dieper ingaan op deze ontwikkeling.

 

Hoe het was

Lange tijd was het al mogelijk om je OneDrive-bestanden te openen vanuit Teams. Echter, de lay-out van OneDrive binnen Teams verschilde van die in Microsoft 365. Gelukkig bleef de inhoud wel consistent. Maar voor gebruikers die met beide werkten, kon dit soms verwarrend zijn.

 

Nieuw: Uniforme lay-out

De lay-out van OneDrive binnen Teams is nu gelijkgetrokken met die van OneDrive via Microsoft 365. Dit betekent dat je dezelfde vertrouwde interface hebt, ongeacht hoe je toegang krijgt tot je bestanden.

componenten toevoegen in teams

 

Microsoft is nog bezig met het uitrollen van onderstaande updates:

Handige functies:

Binnen OneDrive  in Teams kun je nu snel navigeren naar je recente documenten en de laatste bestanden die je hebt geopend. Met deze harmonisatie wordt het werken met Microsoft 365 nog efficiënter en overzichtelijker.

  

Microsoft Teams: Juiste tijdzone bij plannen vergadering

Bij het plannen van vergaderingen in Microsoft Teams houdt het systeem rekening met tijdzones, vooral wanneer je samenwerkt met mensen uit verschillende delen van de wereld. Het systeem komt met mogelijke opties voor de vergadering.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Bekijk onze vacatures!