Microsoft 365 Update – Wk 32

Maak en bewerk professioneel ogende video’s snel en eenvoudig met Clipchamp. Clipchamp wordt onderdeel van je Microsoft 365 abonnement. Je vertelt jouw verhaal in boeiende video’s op jouw manier. Maak gebruik van bewerkingtools, aanpasbare sjablonen en innovatieve AI tools.

 

Een mooie nieuwe tool voor iedereen die meer wil vertellen met videomateriaal. Daarnaast heeft Microsoft nog een aantal nieuwe functionaliteiten in ontwikkeling

 

Functies die momenteel worden uitgerold

Whiteboard: nieuwe whiteboards starten met sjablonen

Deze functie brengt sjablonen naar voren en in het midden bij het maken van een nieuw whiteboard. Wanneer gebruikers vanaf een leeg bord beginnen, kunnen ze kiezen uit een selectie van voorgestelde sjablonen of sjablonen verkennen op basis van een use case om een nieuw whiteboard vooraf in te vullen.

 

OneDrive: aanbevolen bestanden

Deze wijziging wordt toont een reeks bestanden in OneDrive Home die relevant kunnen zijn, zodat je snel kunt terugkeren naar de inhoud die je belangrijk vindt.

clipchamp

 

SharePoint: visueel aanpassingen

Microsoft heeft een tijdje terug een nieuwe design taal gekozen. Dat betekent dat zij voor alle producten die zij uitbrengen een vergelijkbare look en feel gebruiken in de producten en diensten die ze aanbieden.

De wijzigingen die nu worden doorgevoerd hebben betrekking op de bewerkers modus binnen SharePoint en omvat bijgewerkte pictogrammen met zachtere randen, een koeler grijs palet en meer afgeronde hoeken op verschillende UI-besturingselementen.

Clipchamp

clipchamp

 

Nieuwe functies in ontwikkeling

 

Clipchamp Video Editor Launching to Microsoft 365 Commercial Accounts

Clipchamp for work-accounts maken snelle bewerking en creatie van video’s op OneDrive en SharePoint mogelijk, inclusief functies zoals trimmen, samenvoegen, overgangen, filters, tekstoverlay, audiobediening, scherm- / camera-opname en meer. Deze functie zal beschikbaar worden gesteld voor medewerkers met één van de volgende licentietypen: Microsoft 365 E3, Microsoft 365 E5, Microsoft 365 Business Standard en Microsoft 365 Business Premium.

Clipchamp draait in de Edge- of Chrome-browser en is toegankelijk via OneDrive of SharePoint op het web door een nieuwe Clipchamp-video te maken of een bestaande video te bewerken.

De uitrol begint eind augustus 2023 en is naar verwachting medio oktober 2023 in alle omgevingen beschikbaar.

clipchamp

Bekijk het productoverzicht of bekijk de veelgestelde vragen voor meer informatie.

 

New Microsoft Teams rollout schedule, new controls, and direct deployment

Sinds een tijdje is Microsoft bezig met het ontwikkelen van een nieuwe Teams versie. Deze versie is helemaal opnieuw opgebouwd en is een stuk minder belastend voor je werkplek. Daarnaast werkt de nieuwe versie van Teams een stuk sneller. Qua functies is de nieuwe versie grotendeels gelijk met de huidige versie.

Inmiddels kun je de nieuwe versie van Teams zelf proberen door op de schakelaar te klikken linksboven in Teams:

clipchamp

Vanaf September wordt deze versie van Teams de standaard versie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures