Microsoft 365 Update – Wk 30

Je kunt nu in Outlook jouw werkuren en werklocatie ingeven. Sowieso handig voor je collega’s zodat ze weten wanneer en waar je werkt. Maar ook bij het inplannen van een online vergadering kun je rekening houden met elkaars werkuren en een geschikt moment vinden. Binnen Outlook kun je nog meer zaken instellen voor het beheren en beheersen van jouw werk en tijd.

 

Zo kun je jouw persoonlijke agenda koppelen aan jouw zakelijke agenda. Hierdoor bewaar je een beter overzicht van jouw planning. Dan is het plannen van vrije tijd ook erg belangrijk. Je kunt in Outlook werk- en rusttijden instellen. Je krijgt dan geen meldingen van je werk buiten de werktijden.

 

Ook Microsoft To Do maakt het je een stuk gemakkelijker. Met To Do maak je een lijst van dingen die je nog moet doen. Ziet het als een takenlijstje. Wil je bijvoorbeeld een email niet direct beantwoorden, dan voeg je deze toe aan je To Do lijst. Vergeten om op een email te reageren is dan niet meer aan de orde.

 

Naast het ingeven van werkuren en werklocatie zijn er nog meer nieuwe ontwikkelingen in Microsoft 365. Wij nemen ze voor deze week met je door:

 

Wordt (nog steeds) ontwikkeld

 

Teams: 1000 kanalen per team

Het is binnenkort mogelijk om per Team 1000 kanalen te gebruiken. In combinatie met gedeelde kanalen ( Kanalen die met interne medewerkers en externen gedeeld worden zonder dat deelnemers lid zijn van het gehele Team) is dit een mooie update.Deze update beperkt het aantal Teams dat je dan eventueel zou moeten aanmaken.

 

Teams: doorzichtig bevroren achtergrond

In een Teams vergadering kun je je achtergrond aanpassen. De meeste deelnemers kiezen voor het vervagen van de achtergrond. Wil je dit nog professioneler maken dan kun je van deze vervaging een mooie achtergrond te maken. De afbeelding is dan net zoals de gewone vervaging vervaagt. Hierdoor krijg je geen lijnen als je zo nu en dan beweegt.

 

Word (nog steeds) uitgerold

 

Whiteboard: updates

Inktkleurkiezer

Dankzij de nieuwste kleurkiezer functie kunnen gebruikers genieten van een breed scala aan kleuren voor inktgebruik. Naast de kleurkiezer kun je ook de dekking van de pennen aanpassen met een schuifregelaar. Onlangs gebruikte kleuren worden ook beschikbaar op het kleurenpalet en de kleurkiezer. Dit verbetert de gebruikerservaring bij het inkleuren in een Whiteboard .

Gebruikersinterface van de app wordt geupdate

Deze update wijzigt de gebruikersinterface van de Microsoft Whiteboard-app voor laptops, desktops en tablets, waarbij de whiteboardtools naar voren worden gebracht die de betrokkenheid, vindbaarheid en het gemak van whiteboard verbeteren.

Microsoft Teams: Mogelijkheid tot het blokkeren van vergaderchats.

Binnenkort kunnen IT administrators chat berichten in een vergadering, die plaats vinden binnen externe niet vertrouwde omgevingen, blokkeren. Door deze update kunnen medewerkers alleen chatten binnen online vergaderingen waarvan de omgeving is goed gekeurd/vertrouwd door de IT administrator

 

Uitgerold

 

Outlook Web: Werkuren en werklocatie

In Microsoft Teams is deze optie er al enige tijd en nu eindelijk ook voor Outlook beschikbaar. Wel alleen via de webversie van Outlook. Maar wat je daar instelt geldt ook voor de desktop versie van Outlook, alleen je kunt in de desktop versie geen wijzigingen aanbrengen. Via de web versie van Outlook geef je aan wanneer en waar je werkt. Op deze manier is het voor jouw collega’s duidelijk of je aan het werk bent, waar je werkt en of je beschikbaar bent.

Je stelt dit in via Instellingen -> Agenda -> werkuren en locatiewerkuren en werklocatie

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures