Wekelijkse Microsoft update – Wk 15

Word je wel eens afgeleid tijdens jouw Teams meetings? Vanaf nu concentreer je je beter tijdens jouw vergaderingen. Demp jouw meldingen voor een specifieke vergadering of alle vergaderingen.

 

In deze wekelijkse update vertellen we je hoe de demping van jouw notificaties instelt. Maar er is veel meer nieuws. Ontdek welke functionaliteiten Microsoft in ontwikkeling heeft, uitrolt en heeft uitgerold.

 

In ontwikkeling

 

Suggesties bij antwoorden in chats

Suggesties gebruiken bij het beantwoorden van chat berichten is nog steeds onder ontwikkeling. Microsoft verwacht dat in april de uitrol plaats vindt. Je beantwoordt een chat bericht dan sneller door het gebruik van suggesties. Hierdoor hoef je niet steeds hetzelfde te typen.

 

Extra vergaderrol : Co-organisator

Plan je een online vergadering dan ben jij de organisator. Als organisator heb je als enige de controle over de geplande vergadering. Binnenkort kun je taken verdelen, als je een extra persoon “Co-organisator” maakt. Mocht de organisator er niet bij zijn, of bezig zijn. dan kan de toegewezen “Co-organisator” de taken overnemen. Ook is een co-organisator handig als online vergaderingen geplant worden door iemand anders. Deze optie staat gepland voor April.

 

Via SharePoint toegang tot je Teams bestanden

Wanneer je naar SharePoint ( gedeelde data voor toegewezen personen) of Onedrive  (privé data binnen organisatie) gaat zie je daar binnenkort ook jouw bestanden binnen de Teams kanalen staan. Je krijgt dan een overzicht van alle documenten binnen de Teams omgeving, van zowel standaard als privé kanalen.

 

Wordt uitgevoerd

 

Ontwikkelingen binnen Teams online.

Microsoft is al een tijdje bezig met de update voor live ondertiteling in Teams online. De ondertiteling is dan, net als in de desktop versie, beschikbaar in alle aanwezige talen. Ook kun je binnenkort jouw geluid samen met jouw scherm delen tijdens een vergadering.

 

Filter voor Chat

Deze is ook al een tijdje onder uitvoering. Na het doorvoeren van deze update is de chatlijst eindelijk weer overzichtelijk. Nu staan alle groepen, vergader en persoonlijke chats in 1 overzicht. Zodra deze update is doorgevoerd filter je jouw chat berichten met “echte “chats en “vergader/groeps “chats.

 

Uitgerold

 

Notificaties dempen tijdens vergaderingen

Vanaf nu demp je notificaties tijdens een online vergadering. Door het dempen van notificaties zie je tijdens jouw Teams vergaderingen geen notificaties. Hierdoor concentreer je je makkelijker op de vergadering en wordt je niet afgeleid door notificaties.

 

Je stelt het in voor alle online vergaderingen of per specifieke vergadering. Je stelt het voor alle vergaderingen als volgt in: ga je naar “Instellingen à Meldingen à vergaderingen en gesprekken.

Notificaties dempen teams

Hier geef je jouw voorkeuren aan. Deze gelden dan voor Alle online vergaderingen.

notificaties dempen teams

Stel je het toch liever per vergadering in, dan kan dat ook. Hiervoor moet je eerst deelnemen aan de vergadering. Je gaat dan naar: Meer -> Meldingen dempen.

notificaties dempen teams

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures