Wekelijkse Microsoft update – Wk 11

Emoji’s gebruiken in zakelijke communicatie was lange tijd “not done”. Dit verandert omdat mobiele apparaten steeds meer onderdeel zijn van de bedrijfscommunicatie. Naast email, maak je ook gebruik van Whatsapp of andere communicatiekanalen.

Teams speelt hier handig op in. Snellere reacties en het aandikken van een bepaald gevoel kon al met een emoji of een GIFbestand. Met de Windows Fluent Emoji’s wordt het nog leuker. Een bont palet aan afbeeldingen, waarbij de smileys meer 3d- dan 2d-georiënteerd zijn. Microsoft rolt momenteel deze uitgebreide functionaliteit aan Teams uit.

 

De volgende functionaliteiten zijn in ontwikkeling.

 

Microsoft Teams: Live ondertiteling voor anonieme (gast) deelnemers

Een live ondertiteling tijdens een Teams vergadering is er al een tijdje, zelfs al in verschillende talen. Wanneer je anoniem, of als gast, deelneemt aan een vergadering dan zie je de ondertiteling helaas nog niet. Hier komt verandering in zodat ook voor anonieme, of gast, deelnemers live ondertiteling mogelijk is.

 

Microsoft Teams: workflows voor Teams

Binnen SharePoint kun je al een tijdje werken met Workflows. Met een workflow automatiseer je bepaalde processen. Bijvoorbeeld: er komt een mailtje binnen die je naar een documenten bibliotheek moet zetten. Je kunt dit steeds handmatig doen, maar het is natuurlijk nog mooier als het automatisch kan via een workflow.

Nu je Teams niet meer kunt wegdenken, wil Microsoft workflows binnen Teams beschikbaar maken zodat je bepaalde zaken automatiseert. Hoe en wanneer ze dit precies klaar hebben is nog onbekend.

 

Microsoft Teams: Zoeken in Teams Admin center

Beheerders van de Teams-omgeving kunnen binnenkort gemakkelijker zoeken naar Teams, pagina of bepaalde instellingen binnen het Teams beheercentrum.

 

Hieronder nog een paar updates die Microsoft nog steeds aan uitrolt. Doordat Microsoft het nog uitrolt kan het zijn dat jouw organisatie bepaalde updates nog niet heeft. Zodra Microsoft aangeeft dat het gelanceerd is moet iedereen de updates hebben.

 

Microsoft Teams: Pin chat berichten

Het vastpinnen van chatberichten staat al een tijdje op de roadmap. Nu pin je ook  chatberichten binnen Teams-chatten vast. Het vastpinnen van een chatbericht komt  van pas wanneer je een chatbericht hebt dat alle gebruikers moeten zien. Het vastpinnen van een bericht is heel makkelijk. Je klikt op de “puntjes” fluent emojis teams achter een chatbericht en kiest vervolgens voor “vastmaken”.

fluent emojis teams

 

Microsoft Teams: Compacter overzicht chatberichten

Binnen Teams heeft iedereen wel een favoriete persoon of een aantal favoriete personen waarmee je veel chat. Wil je zien wat iemand getypt heeft, dan moet je omhoog scrollen. Met het compacte overzicht, zie je meer berichten en wordt jouw chat met een bepaalde persoon overzichtelijker.

fluent emojis teams

Het compacte overzicht stel je in via account instellingen.

fluent emojis teams

 

Microsoft Teams: Overzicht emoties leuker gemaakt

Emoji’s veroveren ook de computerwereld. Afbeeldingen die met één blik intonatie geven aan wat je wilt vertellen. Windows heeft al enige tijd Fluent Emoji en die komen nu ook binnen Teams beschikbaar.

fluent emojis teams

 

Microsoft Teams: Gedeelde templates tussen SharePoint en Teams

Er is veel vraag om bepaalde templates die binnen SharePoint beschikbaar zijn ook beschikbaar te stellen binnen Teams. Microsoft is bezig met een update die hiervoor kan gaan zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures