Wekelijkse Microsoft update – Wk 13

In de Microsoft omgeving vind je regelmatig nieuwe functionaliteiten en updates. Het is lastig om al deze ontwikkelingen bij te houden. Daarom brengen we wekelijks voor je in beeld welke functionaliteiten en updates interessant zijn.

Het Microsoft 365 platform is onmisbaar voor soepele samenwerking en communicatie. Met de nieuwe tools werk je nog efficienter en maximaliseer je betrokkenheid. Doe je er je voordeel mee!

 

De volgende functionaliteiten bij bij Microsoft in ontwikkeling

 

Microsoft outlook: Nieuwe gebeurtenissen binnen outlook worden standaard online vergaderingen

Microsoft gaat een grote update uitvoeren binnen Outlook in combinatie met Office 365 en vergaderplug-ins. Maak je binnen outlook gebruik van 1 van de volgende plug-ins dan gaat er wat veranderen:

  • Zoom for Outlook
  • Cisco WebEx Scheduler
  • BlueJeans Meetings
  • GoToMeeting for Outlook
  • Google Meet Add-in
  • JioMeet for Outlook

 

Waar je nu per gebeurtenis kiest of het een online of offline vergadering is, worden alle gebeurtenissen na de update standaard online vergaderingen. Organisaties kunnen deze optie uitzetten. Echter, Microsoft geeft zelf al aan dat die optie nog niet goed werkt. Mocht je organisatie niet willen dat alle gemaakte gebeurtenissen online vergaderingen worden, en ben je klant bij Arrix, neem dan contact op met de servicedesk en wij zetten het voor je uit.

 

De update is eerder al voor Skype en Teams doorgevoerd. Outlook gebruikers die Teams of Skype gebruiken merken niks van deze update, zij kunnen al enige tijd bepalen of zij vergaderingen standaard online willen of niet. Naast het zelf bepalen binnen outlook kan het ook best zijn dat het organisatie breed al aangepast is dat de vergaderingen standaard online of offline zijn.

 

Microsoft Teams: Updates binnen Teams Admin center

Microsoft voert een aantal updates binnen het Teams admin center door. Teams administrators kunnen binnenkort ook zoeken naar gebruikers, teams, pagina’s of instellingen binnen het Teams admin center. Ook maak je een csv bestand van alle Teams omgevingen die in je organisatie aanwezig zijn. Omdat je de Teams omgevingen exporteert naar een csv bestand heb je een goed overzicht welke Teams omgevingen er zijn. Tot op heden was het bijna niet inzichtelijk van welke Teams een gebruiker lid is. Door de update die Microsoft doorvoert zie je nu makkelijker waar iemand allemaal lid van is. Administrators gaan via het Teams admin center à gebruikers en krijgen een overzicht van welke Teams omgevingen iemand lid is

standaard online vergaderingen

 

De volgende functie is in Microsoft 365 uitgerold.

 

Microsoft Teams: Live ondertiteling voor anonieme (gast) deelnemers

Een live ondertiteling tijdens een Teams vergadering is er al een tijdje, zelfs al in verschillende talen. Deze optie was niet beschikbaar voor iemand die anoniem of als gast deelneemt aan een vergadering. Microsoft is nu klaar met het uitrollen van deze functie en ook anonieme en gastdeelnemers zien nu de ondertiteling.

 

standaard online vergaderingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures