M365 Update – Wk 13

Met online whiteboards breng je projecten bij elkaar en wordt het eenvoudiger om samen te werken. Dat geldt niet alleen voor teams op afstand, want dezelfde processen die thuiswerkers of externen bijeenbrengen, kun je ook op locatie toepassen. Ideeën visualiseren en vastleggen is iets waar diverse afdelingen, medewerkers en teams baat bij hebben. Daarom zijn virtual whiteboards handig

Toch weten veel bedrijven niet dat ze Whiteboards in hun Microsoft 365 licentie hebben of kennen de app niet of onvoldoende. Jammer,  want het kan heel nuttig zijn om whiteboards te gebruiken. Het stimuleert niet alleen de betrokkenheid van de deelnemers, maar hierdoor wordt taakbeheer gemakkelijker en kun je ook eenvoudiger feedback geven. Maak je al gebruik van Microsoft 365 dan heb je deze app  al tot je beschikking. Ontdek wat je er allemaal mee kunt en waarom je het wilt gebruiken.

 

Online Whiteboards

Via het start menu van Microsoft 365 benader je Whiteboard.

online whiteboards

De Whiteboard app is eigenlijk een digitale versie van de bekende whiteboards in vergaderruimtes. Omdat Microsoft voortdurend bezig is Whiteboard te verbeteren, kun je er steeds meer mee. De updates van de afgelopen tijd hebben hier ook aan bijgedragen.

 

Werken met Whiteboard

Voorheen was het een kaal wit venster, tegenwoordig kun je, zodra je een nieuwe whiteboard hebt gekozen, sjablonen kiezen, die je al direct goed op weg helpen.

online whiteboards

Gebruik je vaak een bepaalde opmaak of inhoud dan kun je daar ook een sjabloon van maken en steeds weer gebruiken. Zodra je gekozen hebt voor een sjabloon, of een leeg canvas, kun je aan de slag.

Heb je gekozen voor een leeg canvas dan kun je door middel van de rechtermuisknop je keuze maken.

online whiteboards

Heb je gekozen voor een sjabloon dan kun je de notities aanpassen naar wens.

online whiteboards

 

Delen

Na de diverse updates kun je ook je whiteboard delen met ( externe) personen.

online whiteboards

online whiteboards

Via online whiteboards geef je aan of iedereen bij het whiteboard kan komen er ook tegelijk in mag werken. Dit kun je aan en uitzetten via “Samenwerkingscursors. Whiteboard kun je uiteraard ook gebruiken binnen een Teams vergadering. Zo doen online deelnemers van de vergadering ook gemakkelijk mee.

 

Updates in verschiet

Microsoft ontwikkelt op dit moment @mentions functie binnen het online whiteboard zodat je andere personen er op attendeert dat het voor hun is. Naast alleen de naam wil Microsoft ook gelijk de functie toevoegen dat je hem ook gelijk aan een email kan koppelen.

 

Waarom werken met Whiteboard?

De grote vraag is dan nu ook waarom zou je met Whiteboard gaan werken? Heel simpel. Geen losse papiertjes meer en tijdens een online vergadering kan iedereen mee doen. Iedereen kan zijn of haar bevindingen via notities of opmerkingen plaatsen, alles wordt bewaard en kan zo weer opgeroepen worden. Je kunt zelfs de afwezigen achteraf alles laten bekijken en hun meningen of ideeën noteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures