Microsoft 365 Update – Wk 27

Bij Microsoft staan continu enorm veel nieuwe toepassingen en updates op de agenda. Dat betekent dat ze iedere week weer vernieuwingen en ontwikkelingen hebben voor Microsoft365. Een aantal zetten ze op de roadmap voor ontwikkeling en aantal rollen ze uit voor gebruikers zoals jij.

 

Ben je benieuwd welke updates er deze maand zijn uitgekomen en hoe ze jouw werken gemakkelijker en slimmer maken? Laat je dan verrassen met de nieuwe ontwikkelingen en toepassingen van de afgelopen maand.

 

Teams: Avatars

Microsoft is klaar met de update om een avatar aan jouw Teams toe te voegen. Als je een avatar gebruikt kun je jouw camera uitzetten en hebben de overige deelnemers geen zwart beeld maar een avatar die jij zelf hebt gekozen en gemaakt. De eerste keer moet je wel een avatar maken.

 Avatar maken

Als je naar de vergadering gaat kies je voordat je de vergadering in gaat voor “Avatars”.

ontwikkelingen microsoft 365

Je krijgt dan een melding dat je je camera moet uitzetten en dat je een avatar kunt maken. Kies voor “avatar” maken. Hij opent nu een app binnen Teams. Volg de instructies en maak je avatar. Ben je klaar dan kun je weer terug naar je vergadering en kun je onder “Avatars” jouw eigen avatar selecteren.

ontwikkelingen microsoft 365

Als jij voor een avatar kiest zien de overige deelnemers jouw avatar en niet jouzelf. Wil jij je camera weer aanzetten dan klik je gewoon op “camera”  Heb jij al een avatar gemaakt dan kun je gelijk een avatar kiezen.

Avatar gebruiken tijdens vergadering

Wil je tijdens de vergadering jouw avatar inzetten dan zet jij jouw camera uit en laat je jouw muis even op camera staan. Je kunt dan dingen veranderen waaronder ook jouw avatar. Deze kun je weer aanzetten door naar “meer video effecten” te gaan en voor avatar te kiezen.

 

Teams web: Live ondertiteling in alle aanwezig talen

Teams Web gebruikers kunnen nu ook tijdens vergaderingen live ondertiteling gebruiken.

 

OneNote: Nieuwe navigatie opties

Binnen OneNote heb je de keuze hoe je OneNote tabbladen wilt ordenen. Je kunt kiezen tussen horizontaal of verticaal. Je kunt je keuze maken via beeld -> indeling tabbladen. Met verticale tabbladen krijg je alles aan de linker of rechter kant. De OneNote en de selecties. Met horizontale tabbladen krijg je je OneNote bovenin en je selecties rechts.

 

Teams: Ultrasound Howling-detectie

We hebben er even op moeten wachten maar Microsoft is nu echt klaar met de uitrol  om Howling tegen te gaan. Wanneer meerdere mensen zich in dezelfde ruimte bevinden en online verbonden zijn in dezelfde vergadering ontstaat er een feedbackloop die echo’s veroorzaakt en in de meeste gevallen escaleert de echo snel naar howling (zoals wanneer een muzikant de microfoon te dicht bij een luidspreker houdt). Door deze update krijgen de deelnemers een melding dat er al een deelnemer verbonden is met een Teams apparaat. De microfoon en luidsprekers van de overige deelnemers worden dan automatisch gedempt.

 

Whiteboard: Commentaar

Je kunt nu commentaar toevoegen aan een Whiteboard. Door deze update wordt het samenwerken binnen whiteboard verhoogd. Iedereen die bij het whiteboard kan komen kan dan commentaar geven. Je kunt zelfs commentaar op commentaar geven.

 

Teams: gelezen/ongelezen binnen activiteit

Eerder dit jaar is de functie toegevoegd om activiteiten te sorteren op gelezen en ongelezen. Nu kun je ook nog alle ongelezen berichten in 1 keer als gelezen zetten.

ontwikkelingen microsoft 365

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures