Microsoft 365 Update – Wk 23

In deze blog blikken we terug op de afgelopen maand. We geven je de updates voor Microsoft 365 die zijn uitgebracht. Updates, waar jij je voordeel mee kunt doen, omdat ze iets toevoegen aan je werkzaamheden en deze vergemakkelijken.

 

Wat is er allemaal nieuw?

 

Teams: gebruik van Snapchat tijdens vergadering

Je vrijdagmiddag borrel opleuken en dan ook eens met de mensen die er normaal gesproken niet bij kunnen zijn. Dat kan met de snapchatlenzen die geïntegreerd zijn in Teams. Er zijn hilarische filters die wat gekkigheid eraan toevoegen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze snapchat filters tijdens een meeting in zetten. En wil je dan meteen een daverende entree maken, dan kies je al voordat je de vergadering binnenkomt voor video effecten  Zeker weten dat je een blijvende indruk achter laat. Na video effecten kies je onderin voor “meer video-effecten”. Nu kun je aan de rechterkant kiezen voor snapchat.

 

Teams: Bestanden in een kanaal of uw OneDrive-map in Teams verwijderen of hernoemen binnen iOs en Android

Als je op een iOS of Android Device werkt met Teams, kun je nu ook een bestand hernoemen of verwijderen. Wil  je een bestand in een kanaal hernoemen of verwijderen, dan ga je naar het tabblad Bestanden en zoek je het gewenste bestand. Selecteer vervolgens “ Meer” opties (de drie puntjes) op het bestand. Wil je een bestand in jouw OneDrive hernoemen of verwijderen, dan selecteer je “Meer” onderaan de app en vervolgens Bestanden. Zoek het gewenste bestand en selecteer de drie puntjes.

 

Teams: Start een Teams-chat met distributiegroepen, e-mail beveiligingsgroepen en O365-groepen

Je kunt nu een Teams-chat starten met distributiegroepen, e-mail beveiligingsgroepen en O365-groepen. Deze functie houdt rekening met de limieten voor het aantal leden in een groepschat, die momenteel is ingesteld op 250 leden.

 

OneDrive: Favorieten aangeven

Iedereen OneDrive gebruikt weet dat er veel bestanden in kunnen staan. Bepaalde bestanden gebruik je veel, andere weer weinig. En er zijn bestanden die je deelt met anderen. Maar hoe vind je nu de bestanden de ie vaak gebruikt gemakkelijk terug? Hier heeft Microsoft een extra tab voor ontwikkeld: Favorieten. Deze staat in het zelfde rijtje als gedeeld, waar je al je gedeelde documenten terug vindt. Bestanden als favoriet aangeven is heel gemakkelijk. Je gaat naar het desbetreffende document en klik op de 3 puntjes, kies vervolgens voor Favoriet. Zodra je op favoriet klikt komt er een sterretje achter het document en staat hij in Favorieten.

 

Teams: gelezen/ongelezen binnen activiteit

Om je (on)gelezen activiteiten in Teams gemakkelijker en sneller op lezen te zetten, zodat je eventuele nieuwe berichten niet mist, selecteer je nu makkelijk op ongelezen.

 

Word: Taken maken dmv @mention

Ook binnen Word gebruik je nu de @mention. Hiermee voeg je taken gemakkelijker direct toe waardoor het overzichtelijker wordt wie welke taak heeft gekregen.

Teams: Uitbreiding emoticons

Het blijft altijd leuk om steeds nieuwe emoticons te kunnen gebruiken. Microsoft heeft het weer verder uitgebreid.

 

SharePoint: Pagina’s en nieuws maken vanuit de SharePoint-appbalk

Vanaf nu kun je pagina’s en nieuws maken als actie vanuit de SharePoint-appbalk. Dit betekent dat je, waar je ook bent in SharePoint, direct begint met het maken van inhoud en in de werkstroom kunt blijven.

 

Teams: Maak offline vergaderingen in Teams

Bij de meeste bedrijven is Teams gekoppeld aan outlook. Dus plan je iets in outlook dan komt dat ook in Teams en visa versa. In outlook kun je al een hele tijd een niet online afspraak plannen, in Teams kon dit echter nog niet. Microsoft heeft dit aangepast en nu plan je ook in Teams een “offline” vergadering. Kies je voor offline dan heb ontbreken er functionaliteiten, zoals de chat en documenten delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Grootschalig IT Event op 16 april: Arrix LABS

Meer informatie en meld je aan!