Microsoft 365 Update – Wk 25

Notities maken. Hoe lang geleden deed jij dit nog gewoon met een pen en een kladblokje? Of moet je bekennen dat je dat nog steeds doet. OneNote is een digitale notitie app, die je plek biedt voor het bewaren van alle notities, plannen en informatie en alles wat je nog meer moet onthouden. Het mooie is je kunt OneNote ook nog eens goed organiseren, afdrukken en delen.

 

Weet je nog dat je het hele kladblok doorbladerde omdat je wist dat je iets had opgeschreven over een bepaald onderwerp? Is allemaal niet meer nodig met OneNote. Ook als je niet meer weet waar je het precies hebt vastgelegd, vind je het weer eenvoudig terug. Waar je ook naar toegaat, je blijft altijd verbonden met je notitieblok. Daarbij vereenvoudigt OneNote de samenwerking, want je kunt deze delen met collega’s.

 

Er is zoveel mogelijk met OneNote. Zet deze applicatie in voor een betere samenwerking. Ook Microsoft onderkent dit en heeft al weer verschillende nieuwe functionaliteiten voor dit digitale kladblok in ontwikkeling of uitgerold.

 

In ontwikkeling

 

Whiteboard: Nieuwe Whiteboards opstarten doormiddel van sjablonen

Binnenkort start of maak je een Whiteboard met  een sjabloon. Deze nieuwe functie geeft je meer standaard whiteboards die je steeds weer kunt gebruiken voor vergaderingen.

 

Teams: links van berichten in groeps chat

Een groeps chat is handig, maar iedereen kent het grootste probleem binnen een groeps chat wel. Wanner r veel berichten achter elkaar binnen komen en je niet kunt kijken, loop je later de kans dat je  eventueel belangrijke berichten over het hoofd ziet. Met deze functie voeg je bepaalde berichten opnieuw als een link toe zodat ze snel vindbaar zijn. De verwachting is dat Microsoft deze functie in september uitrolt.

 

Wordt uitgerold

 

Teams: Nieuwe OneNote tab bij maken van standaard kanaal

Bij het maken van een standaard kanaal, wordt er nu standaard een tab OneNote bijgevoegd. Ieder kanaal krijgt zijn eigen selectie binnen de OneNote. Door standaard OneNote aan te maken per kanaal wordt het werken makkelijk en sneller gemaakt.

 

Teams: Samenwerken in OneNote

Als je samenwerkt in OneNote kun je tijdens een vergadering gezamenlijk de agenda, notities en actiepunten maken en bijwerken. Omdat OneNote binnen Microsoft 365 valt wordt deze ook automatisch gesynchroniseerd met ToDo & Planner.

 

Teams: Geanimeerde achtergronden in Teams-vergaderingen

Een vergadering leuker/gezelliger maken met geanimeerde achtergronden. Met deze functie voor dynamische achtergronden in Teams-vergaderingen vervangen gebruikers hun bestaande achtergrond door een dynamische animatie voor een meer meeslepende virtuele omgeving. Het biedt verschillende opties om de vergaderervaring te verbeteren met creativiteit en personalisatie naar eigen voorkeur.

 

Uitgerold

 

Teams web: Live ondertiteling in alle aanwezig talen

De Teams Web gebruikers kunnen nu ook tijdens vergaderingen live ondertiteling gebruiken.

 

OneNote: Nieuwe navigatie opties

Binnen OneNote kun je nu aangeven hoe je OneNote tabbladen wilt ordenen. Je kunt kiezen tussen horizontaal of verticaal. Je kunt zelf je keuze maken via beeld à indeling tabbladen.

onenote

Met verticale tabbladen krijg je alles aan de linker of rechter kant. De OneNotes en de selecties. Met horizontale tabbladen krijg je je OneNotes bovenin en je selecties rechts.

one note

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures