Microsoft 365 Update – Wk 26

Met Teams Rooms creëer je een vergaderruimte waarbij kantoorwerkers en remote werkers naadloos met elkaar samenwerken. Je voorziet jouw ruimte(s) van alle mogelijkheden van Microsoft Teams, het maakt niet uit waar medewerkers zich bevinden en met welke device ze werken. Iedereen kan vanaf elke locatie worden gezien, gehoord en volledig deelnemen.

 

Vanaf 1 juli strenge controle op Rooms licenties

Iedere ruimte transformeer je naar een Teams Rooms ruimte, waarbij je gebruik maakt van een breed scala aan apparaten en functionaliteiten om aan ieders behoefte te voldoen. Vanaf 1 juli 2023 gaat Microsoft strenger controleren op de licenties van Teams Rooms. Dit betekent dat je voor het inloggen op alle Teams Rooms apparaten, zoals die met Persoonlijke Modus, de Teams applicatie op Surface Hub en Teams Panelen, een geldige Teams Rooms licentie nodig hebt. .

 

Licenties aanschaffen

Je kunt dit direct via het Microsoft Admin Center aanschaffen. De Teams Rooms Basic licenties zijn gratis voor maximaal 25 apparaten. Klanten die nog lopende Teams Rooms Premium of Teams Rooms Standaard licenties hebben, kunnen deze hier ook tijdelijk voor inzetten. Let wel: deze zijn End of Sale en worden na de volgende einddatum niet meer verlengd. Voor Teams Panelen is een Teams Gedeeld Apparaat licentie nodig als er geen Teams Room of Surface Hub in de ruimte is.

 

Teams Rooms Pro Beheerportaal

Vanaf 1 juli 2023 is toegang tot het Teams Rooms Pro Beheerportaal alleen nog maar mogelijk als je een actieve Teams Rooms Pro of een oudere Teams Rooms Premium licentie hebt.

 

Heb je nu geen Teams Rooms, maar wil je wel graag weten welke nieuwe ontwikkelingen er zijn in Microsoft 365? Lees vooral verder. Hieronder vertellen we je welke functionaliteiten er in ontwikkeling zijn, worden of zijn uitgerold.

 

In ontwikkeling

 

Teams: Mogelijkheid voor alle deelnemers om een notities te starten

Het samenwerken en vergaderen wordt nog verder uitgebreid door de mogelijkheid om alle deelnemers een notitie te laten starten. Hiermee ben je niet meer afhankelijk van 1 persoon die het kan doen.

 

Excel: Een lokale afbeelding toevoegen in een Cell

Een aantal weken geleden heeft Microsoft een update uitgebracht waardoor je nog makkelijker een afbeelding in je Excel document plaatst. Nu komt daar nog een update overheen waardoor je een afbeelding netjes in een cell plaatst.

 

Wordt uitgerold

 

Teams: Nieuwe OneNote tab bij maken van standaard kanaal

Bij het maken van een standaard kanaal komt er nu standaard een tab OneNote bij. Ieder kanaal krijgt zijn eigen selectie binnen de OneNote. Door standaard OneNote aan te maken per kanaal werk je makkelijker en sneller samen.

 

Teams: Samenwerken in OneNote

Wanneer je samenwerkt in OneNote kun je als deelnemers van een vergadering gezamenlijk de agenda, notities en actiepunten maken en bijwerken. Omdat OneNote binnen Microsoft 365 valt synchroniseert die ook automatisch met ToDo & Planner.

 

OneDrive: Synchronisatie aanpassen naar eigen wens

Met deze update bepaal jezelf welke documenten je wilt synchroniseren en welke niet. Zodra deze update uitgerold is kun je alles aanpassen binnen OneDrive.

 

Uitgerold

 

Teams: Ultrasound Howling-detectie

Eindelijk is ie er dan! De uitrol van de update om Howling tegen te gaan. Wanneer meerdere mensen zich in dezelfde ruimte bevinden en online verbonden zijn in dezelfde vergadering ontstaat er een feedbackloop die echo’s veroorzaakt en in de meeste gevallen escaleert de echo snel naar howling (zoals wanneer een muzikant de microfoon te dicht bij een luidspreker houdt). Met deze update krijgen de deelnemers een melding dat er al een deelnemer verbonden is met een Teams apparaat. De microfoon en luidsprekers van de andere deelnemers dempt dan automatisch.

 

Whiteboard: Commentaar

Microsoft is klaar met het uitrollen van de functie om commentaar toe te kunnen voegen aan een Whiteboard. Door middel van deze update wordt het samenwerken binnen whiteboard verhoogd. Iedereen die bij het whiteboard kan komen kan dan commentaar geven. Het wordt zelfs ook mogelijk om commentaar op commentaar te geven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures