Wekelijkse Update Microsoft 365 (Wk 2)

templates teams

De wereld verandert snel. De relevantie van Microsoft Teams is hierbij groot en de ontwikkelingen in Teams blijven zich opvolgen. Het enige wat jij hoeft te doen is dit bijhouden. Daarmee werk je efficiënter en effectiever. Wekelijks brengen wij deze ontwikkelingen voor je in beeld:

 

Nieuw op de roadmap:

 

Microsoft teams Web versie: weergave van deelnemers in vergadering

Binnen de Teams app kan het al een tijdje, maar ook voor deelnemers die de webversie gebruiken is het mogelijk: De “Modus samen” en de “Grote galerij” modus voor tijdens een vergadering. Met de “Modus samen” zitten jij en je collega’s niet meer opgesloten in een eigen schermpje, maar zitten jullie samen in een virtuele ruimte. Met de “Grote galerij” toon je zelfs tot 49 deelnemers op één scherm.

 

Voor januari op de planning:

 

Microsoft Teams: Direct een vergadering openen vanuit Outlook

Binnen Outlook maak je van een overleg direct een Microsoft Teams overleg plan je een Microsoft Teams vergadering. Binnenkort start je ook direct een Microsoft Teams vergadering vanuit Outlook zonder dat je de Microsoft Teams vergadering eerst plant.

 

Voor Februari op de planning

 

Downloaden rapport deelnemers van een vergadering 

Hij staat al een tijdje op de Roadmap van Microsoft en nu vindt de verdere ontwikkeling plaats: Een rapport welke je downloadt met alle aanwezige deelnemers van een vergadering. Je controleert nu gemakkelijk ná de vergadering of iedereen aanwezig was, omdat je het rapport achteraf downloadt. Daarnaast is er meer data aan het rapport toegevoegd, wat de organisator nog meer inzicht geeft.

 

Direct taak maken van een bericht binnen de desktop versie van Microsoft Teams

Snel en gemakkelijk een taak maken van een bericht binnen een Microsoft Teams kanaal of een Microsoft Teams chat? Microsoft ontwikkelt dit momenteel. De gebruiker voegt gemakkelijk een taak toe op basis van het bericht. Zo voeg je vanaf steeds meer locaties taken toe en houdt je je To Do-lijst goed op orde.

 

Microsoft Teams: Aantal deelnemers aan vergadering wordt verhoogd naar 1000

Staat er een jaarlijkse ledenvergadering op de planning of werk je bij een groot bedrijf en moet je regelmatig met veel mensen tegelijk vergaderen? Het aantal deelnemers van Microsoft Teams vergadering gaat van 300 naar 1000 deelnemers.

 

Ook updates zijn er weer ontwikkelingen voor Microsoft Teams op de IOS of Android

Vergader je regelmatig met of via een Android apparaat dan zie jij ook binnenkort meer deelnemers zien,  deel je je bestanden delen en zet je een deelnemer in de “spotlight”  tijdens een Microsoft Teams vergadering. Op een IOS is start je binnenkort een “Live gebeurtenis”  op vanuit het Apple apparaat.

 

SharePoint: Video web onderdelen en sjablonen

Ook voor SharePoint komt er weer een leuke update aan: een video webonderdeel en sjablonen waar gebruikers hun verhaal vertellen dor het combineren van een video met tekst Deze webonderdelen gebruik je op iedere pagina en binnen een nieuws bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures