Wekelijkse Updates Microsoft 365 (Wk50)

templates teams

Bij sommigen is het al zover, bij anderen komt het nog; de lay-out voor opstarten van vergadering is veranderd. Je moet nu, voordat je een vergadering begint, eerst aangeven wat voor audio je gebruikt. Doe je dat niet dan ben je uitgesloten van de vergadering. De optie “geen audio gebruiken” betekent dat je direct gedempt in de vergadering deelneemt.

 layout opstarten vergadering

 

Dat is één van de ontwikkelingen in Microsoft 365. Ook deze week hebben we weer een aantal voor je in petto. Ontwikkelingen die Microsoft lanceert, nog ontwikkelt of die ze al uitrollen.

 

In ontwikkeling

 

Ontwikkelingen voor Microsoft Teams

Microsoft heeft 2 kleine ontwikkelingen op de planning staan. Het aantal personen om online deel te nemen aan een vergadering gaat naar 1000. En tijdens een vergadering reageer je nu live met emoticons die direct voor iedereen zichtbaar zijn.

 

Ontwikkelingen voor Mac

Microsoft ontwikkelt ook nog steeds nieuwe functionaliteiten voor de Mac.

 

Touch panel voor tijdens vergaderingen

Microsoft Teams krijgt op iOS een touch paneel waar je gebruikers dempt of het dempen opheft, een video start of stopt, genodigden ziet en je hand opsteekt of weer laat zakken.

 

Systeem geluiden delen op een MAC

Mac gebruikers delen systeem geluiden delen tijdens een vergadering. Zet je tijdens een vergadering de functionaliteit aan dat je geluiden deelt, dan blijft dat ook de gehele vergadering aan staan.

 

Functionaliteiten die Microsoft uitrolt

 

SharePoint inhoud delen via een Teams kanaal 

Eerder kondigden wij al aan dat Microsoft bezig is met het ontwikkelen van deze functie. Nu rolt Microsoft deze uit. Binnenkort zie je de inhoud van SharePoint binnen Microsoft Teams, zoals bibliotheken, pagina’s en nieuws. Met de nieuwe tab “SharePoint” gebruik je de gegevens van SharePoint in een Teams omgeving vast pint Zo werk je nog beter samen.

 

Lancering van functionaliteiten

Microsoft is klaar met de uitrol van onderstaande functies

 

Gesprekken vastpinnen binnen Microsoft Teams

Belangrijke berichten pin je vast zodat alle leden van een team of kanaal het bericht zien. Nadat je het bericht hebt geplaatst, maak je een bericht vast doordat je over het bericht hovert en op de 3 puntjes klikt, waarna je “vastmaken” selecteert.

layout opstarten vergadering

 

Microsoft Project exporteren naar Excel.

Exporteer een Microsoft project naar Excel en deel dit gemakkelijk met je collega’s . Zo kun je bijvoorbeeld projectgegevens goed analyseren.

 

Microsoft Teams: Virtual Breakout Rooms / aparte vergader ruimte

Met een breakout room, in het Nederlands een aparte vergaderruimte, lanceer je tijdens een “grote” vergadering snel een “kleine” vergadering met een (kleiner) aantal deelnemers. De vergaderorganisatoren geven tijdens een vergadering aan of er gebruik gemaakt wordt van een breakout room. Een vergaderorganisator plaatst deelnemers in een breakout room en haalt ze weer terug in de vergadering als ze klaar zijn.

 

Microsoft geeft aan dat deze functie gelanceerd is, dat wil echter niet zeggen dat alle Office 365 omgevingen het direct hebben. Als je in een vergadering zit heb je in de balk bovenin de mogelijkheid tot een “aparte vergaderruimte”.

layout opstarten vergaderin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures