Wekelijkse Update Microsoft 365 (Wk 1)

templates teams

Een nieuw jaar, een nieuwe thuiswerkweek. En thuiswerken blijft de norm voor de komende periode. De lockdown wordt verlengd voor weer een periode en het enige wat jij kunt doen is zo optimaal mogelijk samenwerken en communiceren vanuit huis. Dit doe je met Microsoft 365. In onze wekelijkse Update vertellen we je alles over de nieuwe Microsoft 365 ontwikkelingen die je al kunt gebruiken, maar ook welke er aan komen. Doe er je voordeel mee!

 

Nieuwe ontwikkelingen Microsoft 365

 

Microsoft 365 admin center: Overzicht van gebruik Microsoft Teams

Microsoft is ontwikkelt op dit moment een overzicht die je inzicht geeft in het gebruik van Microsoft Teams. In dit overzicht wordt zowel het algemene gebruik van Teams binnen de organisatie als het gebruik per team weergegeven.

 

Microsoft Teams: Blokkeren van downloaden Teams opnames

Wanneer je  een opname van een Teams vergadering naar SharePoint of OneDrive uploadt, kun je rechten instellen. Door een wijziging in de leesrechten kan een gebruiker met alleen leesrechten de opname niet meer downloaden. Het blokkeren van het downloaden van de opname staat standaard ingeschakeld.

 

Opnieuw op de lijst om te ontwikkelen

 

SharePoint: Auto-nieuws verwerking 

Wanneer iemand een nieuwsbericht (net) op SharePoint plaats ontbreekt het je soms aan tijd om deze te lezen. Microsoft ontwikkelt een functie waarmee werknemers een mailtje ontvangen van de nog niet gelezen nieuwsberichten. De functie zet de medewerker zelf aan of uit. Je krijgt alleen bericht van nieuwsberichten uit omgevingen waar je toegang tot hebt.

 

Uitrollen functionaliteiten Microsoft 365

 

Inhoud van SharePoint delen via Teams kanaal 

Microsoft rolt momenteel de functie die de inhoud van SharePoint, zoals bibliotheken, pagina’s en nieuws, toont in Microsoft Teams, uit. Met een nieuw tabblad “SharePoint” pin je de gegevens, die je gebruikt van SharePoint in een Teams-omgeving, vast. Op deze manier heb je nog meer integratie tussen SharePoint en Teams.

 

Als een functie is uitgerold wil dat niet zeggen dat het direct in alle Office 365 omgevingen beschikbaar is. Het is dan getest en klaar om in alle Office 365 omgevingen te implementeren.

 

Microsoft Teams: De samenzijn modus

Microsoft is klaar met de uitrol van de ‘samen zijn’-modus binnen een Microsoft Teams vergadering. Met deze modus zet je als gebruiker alle deelnemers in een bepaalde “achtergrond”. Bijvoorbeeld in een coffee shop of een college ruimte.

 

Polls tijdens vergaderingen  

Ook de uitrol van polls tijdens vergaderingen is afgerond. Een poll is gebaseerd op Microsoft Forms waardoor je makkelijk vragen stelt met mogelijke antwoorden. In een team kon je al een poll implementeren.

microsoft 365 ontwikkelingen

Een poll in een Microsoft Teams

 

Met een poll vraag je makkelijk voor, tijdens en na een vergadering feedback op. Degene met een ‘presenteer’-rol maakt bij een vergadering een poll aan. Tijdens de vergadering activeert de presentator de poll. Op dat moment wordt deze voor alle deelnemers zichtbaar op het scherm.

 

microsoft-365-ontwikkelingen

Een poll tijdens een vergadering

Reacties

 1. gerlien schreef:

  Hoi Anne,
  Voor ons is het belangrijk te weten of het gaat om het downloaden (dus van het internet afhalen) of om het er juist op te zetten. Dit zou te maken kunnen hebben met de grote van het bestand. OMdat het voor mij niet helemaal duidelijk is hoe groot zo’n bestand is en op wat voor omgeving je werkt, heb ik niet meteen een goed antwoord voor handen. Als je meer informatie hebt kun je dit ook mailen naar servicedesk@arrix.nl. Wellicht dat ik het dan beter kan beoordelen.

  Groet Anneke

 2. Anne schreef:

  Hallo,
  ik heb een vraag: het lukt me niet om de opnamen van een vergadering te downloaden. Het downloaden stopt telkens halverwege en ik krijg het niet opgelost.
  Hoe zou dat komen?
  Vriendelijke groeten,
  Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures