Wekelijkse update Microsoft 365 (Wk18)

templates teams

Office 365 optimaal gebruiken? Mis dan niets meer van Microsoft Office 365 en volg de wekelijkse update Office 365. Ontvang tips, voorbeelden en nieuws over ontwikkelingen. Ook deze week weer veel aandacht voor Teams en SharePoint.

 

Taken in Microsoft Teams

De Planner app in Teams wijzigt naar Taken. Gebruikers zien hier zowel de individuele taken als de teamtaken. Met deze wijziging krijg je ook direct een lijstweergave die je kunt weergeven in de Teams app op mobiele devices. De naamswijziging van Planner naar Taken voert Microsoft door zodra de uitrol compleet is, wat naar verwachting midden juli is. De uitrol van de functionaliteiten start mei of juni.

 

Concreet worden er dus persoonlijke taken getoond, welke met To Do worden gesynchroniseerd. De teamtaken haal je op vanuit Planner. Het bestaande Planner tab functioneert nog steeds hetzelfde ondanks een nieuwe naam, met als extra toevoeging de nieuwe lijstweergave.

planner app

 

Conditionele voorwaarden voor het wel/niet tonen van een kolom in SharePointlijsten of -bibliotheken

Deze is eerder aangekondigd, maar er is meer informatie beschikbaar over hoe dit er uitziet. Voeg je een conditionele formule toe of bewerk je deze, dan ga je naam eer opties bij het bewerken van de kolom. Onderstaande afbeelding geeft je een goede impressie.

planner app

 

Nieuw webpart in SharePoint

Binnenkort is er een nieuw webpart beschikbaar in SharePoint. Met het webpart, saved for later, zien gebruikers hun opgeslagen content. De eigenaren van de site bepaalt wat een gebruiker precies ziet: Alle opgeslagen items in SharePoint (dus over alle sites) of alle opgeslagen items binnen de betreffende SharePoint site.

planner app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures