Wekelijkse Update Office 365 – Wk 14

templates teams

Je bent vast nieuwsgierig. Welke ontwikkelingen heeft Microsoft deze week op het gebied van Office 365. Wij geven je een stand van zaken.

 

Updates voor Teams vergaderingen

Nu het gebruik van vergaderingen met Teams toeneemt, kondigt Microsoft ook veel updates aan Hiermee verwachten ze dat de gebruikservaring verbetert. Het wijzigen van je achtergrond is daar één van. Deze update is vorige week al benoemd, maar nu zijn er ook de eerste screenshots. Zie onderstaande afbeeldingen. Verwachting is dat deze feature halverwege april live is.

 

teams vergaderingen

 

Daarnaast start een vergadering makkelijker op  binnen een kanaal. Namelijk met één druk op de knop! Binnen het kanaal komt er een knop ‘nu vergaderen’ waarmee de gebruiker ieder lid uit een team uitnodigt voor de vergadering. Eind april is deze feature live.

 

teams vergaderingen

 

Ook voor het deelnemen aan een Teams vergadering voert Micrsoft een update door. Deze geldt voor gebruikers die een Teams vergadering openen vanuit een link die mee wordt gestuurd in de uitnodiging van een Teams vergadering (te openen in het agenda-item via bijvoorbeeld Outlook). De gebruiker ziet vervolgens een duidelijk menu met drie opties. De Windows app (desktop versie van Teams), ga door in de browser (web variant van Teams) en open de Teams app (mobiele versie van Teams). De uitrol van dit nieuwe menu start eind april.

 

teams vergaderingen

 

Importeer een Excel naar een SharePoint lijst

Met deze update importeer je een Excel makkelijker naar een SharePoint lijst. Wanneer je in SharePoint kiest voor het aanmaken van een nieuwe lijst, selecteer je daar ‘vanuit Excel’. Hier selecteer je vervolgens de betreffende Excel en SharePoint maakt op basis van die data en structuur een SharePoint lijst aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures