Wekelijkse Update Office 365 (Wk 16)

templates teams

Bij Arrix staan we graag continu stil bij nieuwe innovaties en updates van Microsoft 365 en deze delen we met onze relaties. Daarom Vind je alle informatie en ontwikkelingen rondom Microsoft 365 in onze wekelijkse Update Office 365. Ook deze week hebben we weer een aantal nieuwe functionaliteiten voor je. Wat is er nieuw in Teams vergaderingen? Daar lees je heel veel over, daarnaast nog over SharePoint en een wijziging in de licenties van Microsoft.

 

Wijziging in naamgeving van licenties

Vanaf vandaag wijzigt het aantal licenties van Microsoft. Hieronder zie je een overzicht van deze licenties. De nieuwe naamgeving van de licenties is met de wijziging een stuk duidelijker. Het gaat hier dus enkel om een naamwijziging. Qua prijzen of inhoud van de licentie wijzigt er niks.

nieuw in Teams vergaderingen

 

Download rapportage van Teams-vergadering

Organisatoren van een vergadering in Teams, waaronder bijvoorbeeld leraren, hebben de behoefte om te weten wie er aan de Teams-vergadering heeft deelgenomen. Binnenkort haal je deze informatiebehoefte door het downloaden van een deelnemersrapport. Het rapport geeft weer wie heeft deelgenomen en wat de aan- en afmeldtijd is van de deelname. Deze feature is alleen beschikbaar wanneer de vergadering actief is.

Let op: Het gaat hier om een functie die standaard uitgeschakeld staat.

nieuw in teams vergaderingen

 

Scherm delen vanuit chat in Teams

Je start een vergadering op in Microsoft Teams en dan deel je je scherm, hierna selecteer je het te delen scherm. Met deze nieuwe functie deel je rechtstreeks vanuit de chat een scherm. Dit kan zowel in een 1:1- als in een groepschat. Daarnaast kan je er dan voor kiezen om audio toe te voegen aan het delen van een scherm, om zo ook met elkaar te kunnen spreken.

nieuw in teams vergaderingen

 

 

Instellingen wijzigen tijdens Teams-vergaderingen

Met deze update wijzig je instellingen tijdens een gaande vergadering een stuk makkelijker. Zo wijzigt een organisator de presentator en configureert lobby instellingen, terwijl de vergadering al is gestart.

 

nieuw in teams vergaderingen

 

Restricties op het starten van Teams-vergaderingen

Momenteel start iedereen binnen een organisatie een Teams-vergadering. Dit limiteer je wanneer je de policy ‘vergadering aanmaken’ hanteert. Deze policy ken je dan aan een bepaalde groep gebruikers toe, waarmee zij alleen nog vergaderingen aanmaken. Deelnemers die niet over deze policy beschikken zien een pre-deelnemen scherm waarmee je aantoont dat de vergadering nog niet is gestart. Wanneer de gebruiker met de juiste rechten de vergadering start, neemt iedereen automatisch deel aan de vergadering.

 

SharePoint updates

Naast de vele updates in Teams zijn er ook nog een aantal nieuwe features voor SharePoint die de vermelding waard zijn. Zo deel je binnenkort pagina’s en nieuwsberichten ingepland. Dat betekent dat je de pagina of het nieuwsbericht eerst maakt, maar later laat publiceren. Handig als je nieuwsberichten nog niet direct mag delen of  als je parttime werkt dan zet je alvast een nieuwsbericht klaar. Daarnaast verbetert het publiceren van een pagina, waardoor een auteur beter inzichtelijk heeft wat iedereen publiceert en onder welke eigenschappen. Ook een mooie toevoeging is het gebruik van conditionele kolommen. Deze functie is gebruik je voor zowel SharePointlijsten als -bibliotheken. De kolom wordt getoond op basis van de waarde van een andere kolom door middel van een formule. Tot slot breid Microsoft het aanpassen van een formulier in SharePoint lijsten- en bibliotheken uit. Zo pas je de header en footer aan en pas je het tekstveld aan met secties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures