Wekelijkse Update Office 365 – Wk 15

templates teams

Efficiënt werken is ook belangrijk als je thuiswerkt. Blijf daarom op de hoogte van alle ontwikkelingen van Microsoft Office 365. Je kunt ze misschien meteen in de praktijk brengen! Lees ze in onze wekelijkse update Office 365.

 

Nieuwe functies in Microsoft Teams

Volgende week rolt Microsoft weer een aantal nieuwe functies uit voor Teams, waarmee je de ervaring voor digitaal vergaderen en chatten verbetert.

 

#1: Je hand opsteken

Je hand opsteken in een digitale vergadering wordt onder andere mogelijk. Hieronder zie je dat de persoon rechtsonder een hand opsteekt (niet lijfelijk, maar met een icoontje). Deze persoon wil dus iets zeggen. Vooral in vergaderingen met veel personen is deze functie heel handig.

 

nieuwe functionaliteiten teams

#2: Vensters en achtergronden

Daarnaast rolt Microsoft de reeds besproken features, zoals het pop-out venster voor chats en de custom achtergronden, ook volgende week uit. Gebruikers van Teams op iOS vervang nu eenvoudig de achtergrond.

#3: Maximaal 9 personen

Momenteel is het maximum aantal personen in een scherm 4. Vanaf deze update wordt het maximum aantal personen 9, met een vernieuwd 3×3 scherm. Hieronder een preview van deze feature. Ik verwacht dat Microsoft deze feature later toevoegt dan volgende week, namelijk voor de zomer.

functies die nieuw zijn in microsoft teams

 

#4: SharePoint lijsten

Een nieuwe hyperlink bewerker vervangt de huidige hyperlink bewerker, die je toepast in SharePoint lijsten in snel bewerken modus. Hierdoor is de gebruikerservaring sneller en heeft het een moderne look. Ook rolt Microsoft een nieuwe kalender uit. De nieuwe kalender is sneller en gebruik je in SharePointlijsten en -bibliotheken.

 

#5: Termstore in SharePoint

De termstore in SharePoint krijgt een update. Hiermee vervangt de moderne termstore de klassieke termstore. Deze termstore is alleen zichtbaar op de globale term sets. Daarnaast blijven de huidige terms gewoon bestaan ondanks deze update.

 

 

#6: Beëindig vergadering door organisator in Teams

Tot slot nóg één update met betrekking tot Teams. Organisatoren van vergaderingen sluiten binnenkort de vergaderingen, zodat deze voor alle deelnemers is beëindigd. Deze functie is in de taakbalk in de Teams vergadering zichtbaar voor de organisator door een knop ‘beëindig vergadering”. Deze actie is voorlopig alleen beschikbaar voor organisatoren in de Teams desktop- en webversie.

 

Veelgestelde vragen over Teams

Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams is een samenwerkingsplatform binnen Office 365. Doordat het thuiswerken is toegenomen, heeft ook de populariteit van Teams een vlucht genomen
.

Wat kan ik met Microsoft Teams?

Microsoft Teams heeft veel nuttige toepassingen, waaronder:

– Beeldbellen
– Chat
– Bestanden en mappen delen
– Agenda’s
– Aanwezigheidsrapporten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures