Koppel Power BI aan jouw Exact Software

power bi

Goede realtime rapportages. Iedereen weet dat deze van belang zijn voor je bedrijfsvoering. Want alleen op je buikgevoel kun je niet afgaan. Hoe haal jij deze rapportages uit jouw Exact gegevens? Of is het voor jou een uitdaging?

 

Het komt regelmatig voor dat Exact gebruikers Excel gebruiken waarmee ze handmatig managementrapportages maken. Helaas is dit foutgevoelig, tijdsintensief en hiermee stuur je reactief op cijfers, in plaats van pro-actief. Power BI biedt uitkomst.

 

Power BI en Exact

Power BI koppel je aan zowel Exact Globe als Exact online. Het leuke aan deze tool van Microsoft 365 is: wanneer je nog een ander (wellicht branche-specifiek) pakket gebruikt, je alle data samen kunt laten komen op één dashboard.

 

Of je maakt juist losse dashboards die je alleen toont aan medewerkers voor wie het echt relevant is. Dit doe je bijvoorbeeld in je startportaal of intranet of zelfs binnen je Microsoft Teams omgeving. Zo ziet een controller alleen de financiële gegevens, de kwaliteitsmanager alleen de kwaliteit gerelateerde data en kan een directeur of CEO alle gegevens zien.

 

Sumatra kan ook een uitkomst zijn

Verschillende problemen vragen om een verschillende aanpak. Waar Power BI een echte Business Intelligence tool is, met ingebouwde slimmigheden zoals een Quick Insights en een Q&A functie, is Sumatra een echte rapportagetool.

 

Sumatra is ooit bedacht door een oud-medewerker van Exact. Deze tool is ontwikkeld om naadloos op de software van Exact aan te sluiten. Het resultaat is dat je van de macro-data gemakkelijk door klikt naar individuele handelingen in Exact. Denk aan een verzoek in Synergy, of een individuele kostenpost.

 

Meer weten over Power BI?

Bij het webinar “Groei van binnenuit met Power BI” vertellen we je alles over wat het werken met deze Microsoft 365 applicatie. Het bestaat uit een introductie van de tool, een demo van de software en het eindigt met het projectmatig aanvliegen van een BI-traject. Meld je aan voor het webinar. Hierna ben je overtuigd en zie je diverse mogelijkheden voor jouw rapportages.

 

Webinar terugkijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures