Analyseer je samenwerking met een data-rapport in Teams

powerbi in teams

In Microsoft365 integreren alle tools met elkaar en Microsoft voegt er continu nieuwe functionaliteiten aan toe. Een van die nieuwe functies in Teams is het automatisch aanmaken van rapporten over je Teams gegevens. Deze hebben betrekking op hoe jij samenwerkt met collega’s en hoe het team samenwerkt.

 

Voor deze functie heb je geen PowerBI nodig. We doorlopen deze functie met jou, waardoor je er een goed beeld van krijgt.

 

Het automatisch rapport genereren in Teams

Ook zonder een Power BI licentie open je Power BI in je browser, of zoals ik, in Teams. Je opent de app in Teams als je in het linker menu op de drie puntjes klikt en in de zoekbalk “Power BI” intypt. Is Power BI geopend dan kies je via de plus in het menu aan de linkerkant om een nieuw rapport aan te maken. Hier staat direct de optie waarmee je Teams-gegevens analyseert.

powerbi in teams

Als je hierop klikt genereert er direct een automatisch rapport. Hier navigeer je tussen drie rapporten: je eigen gegevens, de gegevens van je teams, en je teamactiviteit op detailniveau.

 

Het analyseren en delen van je gegevens

Je ziet de activiteit per team en per kanaal. Wat hier natuurlijk een concrete toepassing van is, is dat je ziet welke kanalen minder actief zijn. Zo “schoon” je gemakkelijk je omgeving op als je kanalen verwijdert die niet langer nodig zijn.

powerbi in teams

Een andere praktische toepassing is dat je ook meet hoeveel tijd je kwijt bent aan samenwerken met externen. Zeker voor mensen met een klantgerichte functie is dit erg belangrijk.

 

Meer weten over Power BI?

Zowel Teams als Power BI zijn tools die zich in een razend hoog tempo ontwikkelen en als gebruiker pluk je hier de vruchten van. De werkwijze binnen de apps wordt steeds meer uniform en de integratie tussen de tools wordt steeds sterker.

 

Ben jij benieuwd naar andere functies van Power BI en een aantal praktische toepassingen, kijk dan het webinar “Groeien van binnenuit”  terug waar je kennis maakt met Power BI.

Webinar terugkijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures