Heb jij een goede back-up?

Hoeveel last heeft jouw bedrijf bij uitval van je ICT voorzieningen? Kun jij dan nog doorwerken? En hoe lang duurt het herstel als er een server in jouw bedrijf uitvalt? Vaak zijn er wel onderhoudscontracten afgesloten voor het vervangen van hardware. Maar vervanging betekent nog niet dat je ICT voorziening weer volledig werkt. Veel bedrijven hebben niet in kaart hoe lang dit eigenlijk duurt. Wanneer heb je dit voor het laatst getest?

 

Back-up en recovery is een belangrijke beschikbaarheidsmaatregel die corrupte, verloren of vernietigde bedrijfsinformatie herstelt zodat je de continuïteit van de bedrijfsprocessen waarborgt. Recovery is het herstel van gegevens, een applicatie of omgeving naar de staat van vóór het incident, zoals bijvoorbeeld bij brand, diefstal of waterschade.

 

Restore procedure

Arrix heeft de kennis en ervaring en voert een volledige restore procedure voor je uit voor alle virtuele netwerken gebaseerd op Microsoft Hyper-V of VMware. Hierbij maken we de back-up door middel van Veeam Back-up & Recovery. Tijdens deze test zetten we je server omgeving terug op een speciaal daarvoor ingerichte omgeving. Het gebruikte back-upmedium is niet van belang (tape, disk, online back-up). Er vindt een controle plaats of jouw back up daadwerkelijk goed en compleet is!

 

Stappen restore procedure:

Om de restore procedure uit te voeren volg je de volgende stappen:

 1. Je levert op maandag de back-up aan
 2. Een consultant begint met het klaarzetten van de omgeving
 3. Een consultant zet de back-up terug op de speciaal daarvoor ingerichte back-up servers
 4. De daadwerkelijke restore op de servers wordt in gang gezet
 5. Vrijdagmiddag kun je bij Arrix met een eigen pc/laptop/thin client de restore testen
 6. In de daarop volgende week ontvang je een rapportage van de recovery

 

Geen toegang tot internet

Aangezien de Recovery Procedure in een schaduwomgeving wordt nagebootst, heb je geen toegang tot internet. Hierdoor kun je niet:

 • Mail binnenhalen
 • Remote toegang testen
 • Internetapplicaties testen

 

Wat krijg je hiervoor terug:

 • Professionele rapportage van de bevindingen
 • Beschrijving/handleiding voor een toekomstige restore procedure in geval van calamiteit
 • Inzicht in de benodigde tijd voor een volledige restore bij een calamiteit
 • Aanbevelingen voor eventuele tekortkomingen
 • Je weet of je wel of niet een goede back up hebt!

 

Jouw verzekering vraagt erom!

Het verlies van digitale gegevens zoals financiële gegevens, database-bestanden, speciale programmatuur etc. worden door een standaard bedrijfsschadepolis niet gedekt. Dit heeft in veel gevallen een dramatisch effect op de continuïteit van de firma. Soms wordt het wel (gedeeltelijk) gedekt, maar dan wordt er wel van de organisatie geëist dat ze minimaal 1 á 2 keer per jaar een Back-up Recovery Test afnemen.

 

Borging van bedrijfscontinuïteit

Met deze Restore test toon je aan (eventueel i.c.m. aanverwante additionele testen) in control te zijn. Deze oplossing biedt je bovenal een rustig gevoel: jouw organisatie is veilig tegen dataverlies en downtime. Stel je eens voor dat je back-up niet heeft gewerkt als je deze daadwerkelijk nodig hebt. Dat is het slechtste scenario. Voer deze procedure minimaal één keer per jaar uit of maak het onderdeel van je bedrijfsstrategie, hiermee borg je je bedrijfscontinuïteit.

Meer informatie restore procedure

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures