De Servicedesk, je rots in de branding in stressvolle tijden

servicedesk thuiswerken

Een typische doorsnee dag op de Servicedesk. Een mooi onderwerp voor een blog, maar deze houd je nog even van me tegoed! De afgelopen periode ziet onze typische dag er ietwat anders uit dan anders.

 

En dat geldt ook voor jou. Thuiswerken wordt ineens onze nieuwe standaard. Alles wat je gewend bent moet anders, je moet wennen aan een andere manier van werken. Je dagelijkse routine verandert. Hoe ga je hier mee om?

 

Corona en vragen op de servicedesk

De afgelopen weken kregen we op de servicedesk de volgende vragen binnen.:

  • Willen jullie er voor zorgen dat ik thuis kan gaan werken?
  • Ik kan niet meer thuiswerken, kunnen jullie me helpen?
  • Hoe kan ik het beste thuiswerken?

Vragen die je gezien de coronacrisis verwacht.

 

Je wilt thuiswerken!

Gewoon doorgaan met je dagelijkse werkzaamheden, dat is wat je wilt. Een verbinding vanaf thuis met je werk is dan een ideale oplossing. De servicedesk creëert deze verbinding voor je en je werkt alsof je achter je bureau in plaats van de etenstafel zit.

 

Thuiswerken bij de servicedesk

Dit is ons ook gelukt. Al voordat de strengere maatregelen vanuit het RIVM bekend werden, heeft de servicedesk hierop geanticipeerd. De servicedesk werkt altijd al eenvoudig vanuit huis en is net zo goed bereikbaar thuis als op kantoor. Ook met de nieuwe maatregelen van het RIVM, van vorige week of in de toekomst, kost het ons geen extra tijd of andere stress. Iedere dag vanaf 8 uur staan we je weer te woord en helpen je bij je ICT vragen. Voor jou verandert er helemaal niets.

 

Capaciteit servicedesk

Op de servicedesk verandert er daarentegen veel. Klanten overspoelen de servicedesk met vragen over thuiswerken. De piek ligt normaal tussen 50 en 60 aanvragen per dag op de servicedesk, tijdens de coronacrisis ligt deze vele malen hoger. Dagen met 70 tot 80 aanvragen per dag zijn dan meer gebruikelijk, dan uitzonderlijk.

 

Vragen variëren van personen bij wie het thuiswerken niet meer werkt (omdat ze dit al een hele tijd niet meer doen) tot complete bedrijven die al hun medewerkers voorzien van een thuiswerkoplossing. Ondanks de enorme drukte hebben wij dit toch binnen aanzienbare tijd voor iedereen kunnen regelen.

 

Nu 2 weken later zien we het aantal nieuwe vragen over thuiswerken al afnemen. Onze klanten wennen er aan. Zo ook wij op de Servicedesk. Het voelt niet meer gek. En via Teams heb je iedereen binnen handbereik. Op de afdeling dingen tussendoor bespreken, over de afdeling roepen of in de groep gooien is er nu niet meer bij. Als alternatief hebben we een groep binnen Teams, met iedereen van de afdeling servicedesk, zodat we dit soort zaken nu digitaal doen. En ook dat werkt!

 

Ook jouw ervaringen zijn waardevol

Maak jij tijdens het thuiswerken iets geks/grappigs/leuks mee of leren jullie als afdeling of bedrijf nieuwe werkwijzen of manieren aan door het thuiswerken? Loop je nog tegen bepaalde tekortkomingen aan? Laat het mij weten! Ik ben benieuwd hoe je hiermee omgaat. Jouw tip is waardevol en verbetert het thuiswerken voor iedereen. Wie weet maak ik er de volgende keer zelfs een blog over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures