Wekelijkse Update Office 365 – Wk 10

templates teams

Met de wekelijkse Microsoft Office 365 update breng ik jou op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Office 365 en uit de roadmap van Microsoft!

 

@mentions

Vanwege de feedback die Microsoft kreeg over het toepassen van @teams en @channel in Microsoft Teams, pas je binnenkort ook mentions in andere talen toe. Op dit moment is dit alleen mogelijk in het Engels, maar binnenkort werkt het ook @kanaal. Hiermee tag je in Microsoft Teams één of meerdere teams of kanalen. En jij krijgt binnenkort de @mentions die aan jou zijn gericht direct zichtbaar in de mail. Met deze update lees je vanuit je email commentaar, waarin een @mention zit welke gericht is aan jou.

 

Meerdere talen publiceren in SharePoint (modern)

Met deze feature publiceer je SharePoint pagina’s in meerdere talen. Dit is handig wanneer niet alle gebruikers Nederlands spreken of lezen,. Door deze functie is een site voor iedereen leesbaar is. Zie hieronder een afbeelding van hoe de gebruiker deze functionaliteit kan gebruiken.

Sharepoint meertalig

Hoe worden de sites in meerdere talen aangeboden? Deze optie ligt in eerste instantie bij de site-eigenaren. Zij kiezen ervoor een site in meerdere talen beschikbaar te stellen. Vervolgens stellen de site eigenaren verschillende talen in en wijzen eventueel een vertaler aan voor een bepaalde taal. Deze vertalers krijgen een melding wanneer een nieuwe pagina is aangemaakt of wanneer een pagina is bewerkt. De gebruiker ziet vervolgens automatisch de pagina’s in de gekozen taal (zie afbeelding hierboven). Het is aan de site eigenaren om deze functionaliteit in te schakelen. De feature staat standaard uit. Daarnaast gebruik je deze feature alleen op communicatie sites. Het selecteren van de talen en de vertalers ziet er als volgt uit:

SharePoint meertalig

Microsoft Authenticator app toont scherm bij account

Dan een update voor de Microsoft Authenticator app. Er wordt een nieuw scherm geopend wanneer je een account selecteert. Dit scherm bestaat in de huidige versie niet en betekent een nieuwe toevoeging. Op het scherm ziet de gebruiker de one-time password code en schakelt een gebruiker passwordless inlog in, als de organisatie verwacht dat je dit inschakelt. Alle andere acties blijven gelijk, zoals een notificatie goedkeuren en een nieuw account toevoegen.

SharePoint meertalig

Achtergrond inlogscherm

SharePoint meertalig

Zie jij bij het inlogscherm de achtergrond welke in de linker browser staat? Dan zie jij binnenkort de achtergrond die op het rechterscherm staat. De achtergrond is, zoals Microsoft het aangeeft, ‘frisser’ en presteert beter. De afbeelding is namelijk maar 1% van de vorige. Hierdoor verlagen de laadtijden. Zie jij de afbeelding in de linkerbrowser niet, dan heeft jouw organisatie een eigen achtergrond ingesteld voor de tentant. In dat geval is er geen wijziging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures