Wekelijkse Update Office 365 – WK 8

templates teams

Met de wekelijkse Microsoft Office 365 update breng ik jou op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Office 365 en uit de roadmap van Microsoft! Deze week weer heel veel nieuws. Lees meer over de nieuwe Office 365 app, het schalen van afbeeldingen in SharePoint en andere nieuwtjes in Office 365.

 

Maak een poll in Microsoft Teams met behulp van Forms

Vanaf nu start je vanuit een chat of een team een poll op. Dit doe je door bij gesprek in de balk onderaan Forms te selecteren (mogelijk via de drie punten):

office 365 app

Vervolgens zie je een pop-up, waarmee je de poll aanmaakt. Zie hieronder een voorbeeld van een poll zoals deze na invullen in het kanaal wordt gedeeld:

office 365 app

Nieuwe Office 365 app voor Android en iOS

Met deze nieuwe app open jij meerdere Office applicaties met één app. De app download je via de store en na inloggen heb jij toegang tot je gebruikelijke omgeving. De nieuwe app biedt je in één app dezelfde mogelijkheden als de Word-, Excel- en PowerPoint-apps.

 

De app biedt onder andere:

  • Een deelvenster Home waarop een persoonlijke tijdlijn zichtbaar is met door jou bewerkte documenten of toegevoegde notities;
  • Integratie met Lens-technologie voor het converteren van afbeeldingen naar bewerkbare Word- en Excel-documenten en het scannen van whiteboards;
  • Een deelvenster Acties voor veelvoorkomende mobiele taken, waaronder het delen van bestanden, converteren van afbeelding naar tekst, een PDF ondertekenen of het scannen van een QR-code;
  • Sticky Notes (plaknotities) voor het gemakkelijk vastleggen van een notitie.

 

Microsoft geeft aan dat het de standalone apps van Word, Excel en PowerPoint nog steeds blijft ondersteunen.

 

Schaal afbeeldingen in SharePoint

Met het webpart ‘Afbeeldingen’ voeg je afbeeldingen toe aan je SharePoint pagina. Met deze update heeft een gebruiker de mogelijkheid om de afbeelding te schalen in dit webpart. Zie onderstaande afbeelding ter verduidelijking:

office 365 app

 

Scheiding tussen werk- en privé gerelateerde contacten in Outlook for Android

Wanneer je een nieuwe mail of gebeurtenis opstelt met je werk- of privé account worden suggesties voor contacten voortaan gescheiden. Hiermee selecteer je het  juiste contact eenvoudig vanuit de suggestie. Maak jij bijvoorbeeld een nieuwe mail aan vanaf je zakelijke account, dan worden jouw zakelijke contacten getoond.

Toevoeging van Planner activiteit in het webpart ‘Siteactiviteit’

Deze toevoeging toont naast de site- en groepsactiviteit, zoals bestanden en  nieuwsberichten ook taken uit elke takenlijst die is verbonden aan de groep via een plan in Planner.

 

Mover.io wereldwijd beschikbaar

Het duurde even, maar Microsoft biedt Mover wereldwijd aan voor Microsoft 365 klanten. Met Mover zet je onder andere Box, Dropbox en Google Drive over naar OneDrive en SharePoint. Mover migreert makkelijk bestanden en is een gratis tool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures