Wekelijkse Update Office 365 – Wk 13

templates teams

Met het thuiswerken neemt het gebruik van Microsoft Teams een enorme vlucht. Het verbaast je dan ook niet dat dit onderwerp in onze wekelijkse Update Office 365 voorbij komt. En dat is niet het enige! SharePoint, Flows en Forms melden ook een aantal nieuwe ontwikkelingen.

 

Achtergronden in Teams vergaderingen

Wanneer je online vergadert via Microsoft Teams ben je vast bekend met de geblurde achtergrond. Een achtergrond waarbij de persoon zelf goed zichtbaar is, maar de achtergrond niet. Het blurren van deze achtergrond schakelt de deelnemer zelf aan of uit. Er komt een update waarmee er nog meer mogelijkheden komen voor de achtergrond. Hiermee blurt een deelnemer niet alleen de achtergrond, maar wijzigt ook de achtergrond. Microsoft stelt een lijst met voorgeselecteerde afbeeldingen voor een achtergrond beschikbaar.

 

Meer gebruikers in één team

De limiet voor het aantal teamleden wordt hoger binnen Microsoft Teams. Met de opschaling voeg je in plaats van 5.000 gebruikers, maximaal 10.000 gebruikers toe aan een team.

 

Dynamische header op SharePoint

De header waarin de SharePoint sites en hubsites staan, klappen in wanneer je naar beneden scrolt. De header wordt kleiner op het moment dat je naar beneden scrolt om het leesoppervlak zo groot mogelijk te maken.

 

Flows op individuele items in SharePointlijsten en -bibliotheken

Flows, welke je maakt met Microsoft Power Automate, krijgt een uitbreiding. Hiermee run je Flows op individuele items die zijn opgenomen in een documentbibliotheek of een lijst in SharePoint. De informatie rondom deze update is beperkt. Dus hoe het er precies uitziet, is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. Met deze toevoeging start je bijvoorbeeld op bepaalde eigenschappen van een document een trigger. Wat een waardevolle toevoeging lijkt! Wordt vervolgd!

 

Samenwerken in Microsoft Forms

Dat je samenwerkt aan een formulier in Microsoft Forms is al enige tijd mogelijk. Echter met beperkte mogelijkheden. Momenteel kies je voor twee opties voor samenwerken aan een formulier: “alleen gebruikers uit mijn organisatie kunnen bekijken en bewerken” en “ gebruikers met een Office 365 werk- of schoolaccount kunnen bekijken en bewerken”. De nieuwe feature stelt een groep of gebruiker als coauteur aan. Je houdt zelf de regie over het formulier als auteur, maar de geautoriseerde kan het formulier bijvoorbeeld vormgeven of de response hierop inkijken. Wat een coauteur wel en niet kan hangt af van wat de auteur instelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures