Integreer je telefooncentrale in Microsoft Teams

telefooncentrale in teams

Microsoft Teams is een alles-in-1-communicatie- en samenwerkingsoplossing. Met spraak- en video vergaderen, slimme telefonie voor vast en mobiel, teamsgewijs aan projecten werken en snel een chatbericht sturen aan collega’s. Microsoft Teams verbindt medewerkers (en externen) en het delen van informatie is net zo makkelijk als dat je bij elkaar zit. Heel veilig en makkelijk in gebruik! Het maakt Microsoft Teams de spil van de moderne samenwerkplek.

 

Gebruik Microsoft Teams als telefooncentrale

Bellen is al een standaard functionaliteit van de Microsoft365 applicatie. Voorwaarde om contact te krijgen is dat de persoon aan de andere kant ook Teams gebruikt. Maar hoe bereik je een klant (of collega) buiten de organisatie op een bedrijfsnummer? Daarvoor pakken we nog steeds het mobiele of vaste telefoonnummer buiten de Teams omgeving. Voor jou als gebruiker verre van handig en misschien zelfs verwarrend. Dankzij Direct Routing maak je de telefooncentrale ook onderdeel van Microsoft Teams en behoud je bijvoorbeeld het bestaande nummerplan.

 

De licenties voor Teams als telefooncentrale

Je hebt minstens 1 E1 licentie nodig om een gateway op te zetten naar het BroadSoft platform, of 2 om deze redundant (een 2e verbinding, die kan worden overgenomen als de 1e wegvalt) te maken. Voor de gebruikers heb je Phone System nodig. Deze is standaard op de Office 365 E5 en Microsoft 365 E5 aanwezig en zijn als add-on toe te voegen aan E1, E3 Business licenties.

Als KPN Business Partner bieden wij Microsoft Teams Direct Routing standaard aan op het netwerk van KPN. Hiervoor zijn, naast een goede internetverbinding, de onderstaande licenties noodzakelijk.

  • KPN EEN IP PABX
  • Telefoonnummers (blok)
  • Trunk user per spraakkanaal (onbeperkt of per minuut)
  • Teams Group option

 

Afhankelijk van het belgedrag (wordt er veel extern gebeld of niet) heb je een aantal telefoonlijnen nodig. Het belgedrag over deze telefoonlijnen (SIP Trunks) reken je op basis van werkelijk verbruik of op basis van een vast bedrag af.

 

Aan de Microsoft kant zijn de volgende licenties nodig:

  • 1 of 2 (voor redundantie) Office 365 E1 licenties
  • Een Business Voice Phone System per gebruiker

 

Het gemak van Teams bellen

Dankzij een slimme koppeling met de software gebruik je het vaste (of je mobiele) telefoonnummer in de Teams omgeving. Zo beantwoord je inkomende gesprekken met de laptop, desktop, mobiel of een ander device waarop je Teams gebruikt. Ook bel je uitgaand naar een vast of mobiel nummer met Teams.

 

Naast de Teams functionaliteiten heb je extra mogelijkheden waarmee je de bereikbaarheid optimaliseert. En bel je uit naar collega’s via verkorte nummers. Microsoft Teams werkt op elk apparaat en besturingssysteem. Van Mac en Windows tot Android en iOS en op vaste telefoons die hiervoor gecertificeerd zijn.

 

Al jouw communicatie in 1 tool. Dat kan als je je vaste telefonie integreert in teams. Of je nu wilt bellen, chatten, bestanden delen of een video call organiseren… Teams is het kanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures