Thuis dezelfde bereikbaarheid als op kantoor

thuis bereikbaarheid

Nog steeds werkt een grote groep Nederlanders thuis. Velen doen dit in ieder geval tot 1 september. Afhankelijk van hoe het corona virus zich ontwikkelt gaan ze daarna weer op locatie aan de slag.

 

Hoe zorg je er nu voor dat je goed bereikbaar bent thuis? Helemaal nu de vakantieperiode er aankomt en de bezetting van medewerkers in bepaalde perioden minimaal is. Het kan zelfs voorkomen dat er op locatie niemand aanwezig is. Geen nood. Want met de volgende 2 oplossingen is dat ook niet noodzakelijk. Hiermee bel je of je op kantoor zit.

 

Thuis net zo goed bereikbaar

Oplossingen om thuis net zo goed bereikbaar te zijn, zijn:

  1. Bellen met een vast nummer vanaf je computer
  2. Bellen naar een vat of mobiel nummer vanuit Microsoft Teams.

 

1. Bellen met een vast nummer vanaf je computer

Met een KPN EEN oplossing voor vast bellen is jouw doorkiesnummer op de zaak beschikbaar op je laptop of pc. Dit kan met een softphone. Een softphone is een softwareprogramma waarmee je via internet belt met een computer of laptop. Deze software, die InContact heet, gebruik je ook om via je mobiel of vaste telefoon uit te bellen. Je belt via de telefooncentrale van KPN EEN. In je scherm toets je een nummer in en je neemt ook op, je belt met je eigen nummer naar buiten.

 

Deze softphone oplossing zet je aan in je beheeromgeving. Iedere gebruiker installeert de software op haar of zijn computer. Staat de oplossing aan en is de software geïnstalleerd dan gebruik je het direct. Het aanzetten, doorschakelen en installeren van softphone is kosteloos (tenzij je geen KPN EEN hebt).

 

Om thuis te bellen is het handig dat je een goede headset hebt. Spreken met de microfoon van je computer is ook mogelijk, maar die kwaliteit is vele malen minder. En je wilt toch bellen alsof je op de zaak zit.

 

Via de InContact app op je computer maak je gebruik van verschillende handige diensten voor online samenwerken. Denk hierbij aan video-conferencing, chatten en groepsgesprekken. Maar je deelt ook bestanden en je beeldscherm. Dat is nu een fluitje van een cent. Alsof dat nog niet genoeg is kan je ook de beschikbaarheid van je collega’s inzien. Net zo gemakkelijk.

 

2. Bellen naar een vast of mobiel nummer vanuit Microsoft Teams

Bij Arrix faciliteren we Microsoft Teams Direct Routing standaard via het netwerk van KPN. Je belt uit naar vaste en mobiele nummers vanaf je computer.

 

Minimale vereisten om vanuit Teams te bellen

Aan de zijde van de Telecom operator zijn de volgende licenties op klantniveau benodigd:

  • HIP IP-PABX
  • (blok) telefoonnummers
  • Trunk user per benodigd spraakkanaal (kan zowel per minuut als onbeperkt)
  • Teams group option

 

Aan de zijde van Microsoft zijn de volgende licenties op klantniveau benodigd:

  • 1 of 2 Micrsoft 365 E1 licenties
  • Per gebruiker een licentie met Phone System

 

Voor het opzetten van een gateway naar het Hosted PBX platform heb je minstens 1 E1 licentie nodig., of 2 om deze redundant te maken en voor gebruikers heb je Phone System nodig. Deze is standaard op de Office 365 E5 en Microsoft 365 E5 aanwezig en voeg je toe als add-on aan E1 en E3 licenties.

 

Natuurlijk kun je met Teams nog veel meer dan alleen bellen. Denk maar aan bijvoorbeeld videobellen, de beschikbaarheid van collega’s zien en documenten delen.

 

Thuis goed bereikbaar

Thuiswerken en goed bereikbaar zijn was nog nooit zo eenvoudig, Het maakt niet uit voor welke oplossing je dan kiest. Dat je kiest voor een oplossing die je al hebt en uitbreidt is de meest logische weg. Maar heb je nu nog geen Microsoft 365 of een KPN EEN oplossing? Ga dan eens na welke oplossing het beste bij jouw situatie past. Uiteraard adviseren we je graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures