Factureer met UBL/E-factuur

UBL

Factureren met UBL heeft voordelen voor zowel je klant, als voor jezelf. Het bespaart tijd, zorgt voor minder fouten en zelfs voor een snellere betaling. Maar wat is UBL en hoe gebruik je het?

 

Wat is een UBL factuur?

UBL is de afkorting van Universal Business Language. Een UBL factuur is een digitale factuur (e-factuur) in een uniforme bestandsopmaak. Hierdoor herkennen bijna alle boekhoudpakketten de e-factuur en wissel je deze eenvoudig uit met je klanten.

 

Voordelen

Jouw klanten kunnen e-facturen inlezen en voeren deze niet meer handmatig in. Hierdoor voeren ze sneller in en worden fouten voorkomen. Jouw factuur blijft niet meer lang op een stapel liggen, wat een snelle betaling bevordert.

 

Inrichting

E-facturen verstuur je makkelijk vanuit Exact. Op het debiteuren onderhoud geef je aan of klanten naast een PDF ook een e-factuur krijgen. Deze gaat dan automatisch mee bij het versturen van een factuur. Eenmalig inrichten is dus voldoende.

 

Omdat het alleen maar voordelen heeft, kun je het voor alle klanten aanzetten. In Exact Online is het mogelijk om in te stellen dat alle klanten een e-factuur krijgen.

 

PEPPOL

Sinds april 2019 accepteren overheden alleen nog e-facturen die  je via het PEPPOL netwerk indient. Steeds meer bedrijven volgen dit door de verhoogde veiligheid. Elk bedrijf heeft een eigen PEPPOL account, waardoor identificatie eenvoudig is. Dit verhoogt de veiligheid en minimaliseert de kans op spookfacturen.

 

Met Exact Globe verstuur je facturen direct via het PEPPOL netwerk. Hiervoor maak je een Exact Shared Cloud Services (ESCS) account aan, waarmee je je registreert bij PEPPOL.

 

Maak het jezelf makkelijk met e-facturen

Verstuur jij nog geen e-facturen? Maak het je klanten en jezelf dan makkelijker en start ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures