VAMO over op 4G

vamo en

Je wilt altijd goed bereikbaar zijn voor je klanten, medewerkers en leveranciers op het vaste nummer van je bedrijf. Daarbij wil je gebruik maken van de functionaliteiten van een telefooncentrale. Ook als je niet op de zaak bent of thuiswerkt. VAMO is hiervoor een goede oplossing. En het goede nieuws voor VAMO is dat het nu ook over 4G gaat.

 

Voordat we je de voordelen geven van het bellen over 4G met VAMO leggen we eerst uit wat VAMO is. En welke voordelen VAMO jouw sowieso oplevert.

 

Wat is VAMO?

Vast-mobiel is afgekort VAMO. Hiermee schakel je met een vast telefoonnummer door naar mobiel, waarbij je jouw toestel integreert op netwerkniveau met je telefooncentrale. De mobiele telefoon is een volwaardig onderdeel van jouw telefooncentrale. Je bent op één enkel nummer bereikbaar, zowel voor vast als mobiel en je hebt de keuze om via een vast nummer uit te bellen. Collega’s zijn altijd op de hoogte van je telefoonstatus.

 

Al jouw gesprekken met het mobiele toestel handelt de telefooncentrale af. Zo weten jouw collega’s of je in gesprek of beschikbaar bent. Je kunt bepalen welk nummer getoond wordt: Je mobiele of je vast nummer. Verkorte interne nummers kun je direct kiezen.

 

Het maakt niet uit of iemand je verkort, vast of mobiel belt, de oproepen worden allemaal op dezelfde manier gerouteerd door de telefooncentrale. Het doorschakelen naar de voicemail, afdeling of receptie gelden voor alle nummers. Wanneer je zowel een vast als mobiel toestel hebt, gaan ze beide over bij de oproep naar één van je nummers.

 

VAMO en 4G

Momenteel kan het voorkomen dat het enkele seconden duurt voordat een gesprek tot stand komt. Dit komt niet door VAMO, maar door gebruik van een verouderde techniek. In de huidige implementatie in het mobiele netwerk wordt 4G alleen voor data gebruikt. Voor mobiele telefoongesprekken schakelt het toestel terug naar 3G, of 2G (afhankelijk van de dekking). Dit veroorzaakt vertraging bij het tot stand komen van een gesprek.

 

Dat is per 22 maart voor bedrijven die al gebruik maken van VAMO verleden tijd. Mocht je vanaf nu van start gaan met VAMO, dan ga je bovenstaande helemaal niet meer opmerken.

 

Want heb je of krijg je een VAMO oplossing dan kun je nu ook een vast IP adres hebben. Nieuwe klanten gaan al vanaf 22 februari over naar 4G live, bestaande klanten regelen dit eenvoudig zelf of door hun partner in OneBase.

 

Wat zijn de voordelen van VAMO over 4G

Eén van de voordelen hebben we hierboven al besproken je gesprek komt niet met vertraging tot stand. Maar het levert je nog meer op:

 

  • Je start een gesprek sneller op: Je mobiel moest voor heen eerst terug schakelen van 4G naar 3G voordat hij overging. Nu hoeft dit niet meer en komt je verbinding dus sneller tot stand.
  • Hogere geluidskwaliteit: Bellen over 4G maakt een hogere geluidskwaliteit mogelijk. Hierdoor is de stem van degene met wie de klant belt, luid en duidelijk te horen.
  • Betere dekking: het 4G-netwerk heeft zowel binnen- als buitenshuis een betere dekking dan het 3G-netwerk. Hierdoor is het bereik voor jou beter dan voorheen.

 

Kan ik dat zelf regelen?

Jouw VAMO oplossing moet gewoon werken. Ook nu het over 4G beschikbaar is wil je profiteren van de voordelen. Vind je het nu lastig om dit zelf in te regelen, dan verzorgen wij dit graag voor je. Heb je nog geen VAMO oplossing en zie je wel de voordelen? Helemaal nu thuiswerken de norm is. Wij brengen graag helderheid in jouw telefoniebehoeften. Laat het weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures