Met een vast IP-adres kies je voor extra veilig

vast ip-adres

De postbezorging wordt erg lastig als een huisnummer iedere week verandert . Een IP-adres werkt vergelijkbaar. Met een dynamisch IP-adres sta je dan voor uitdagingen, Met een vast IP-adres ben je altijd bereikbaar.

 

IP staat voor ‘Internet Protocol’, een afgesproken communicatiewijze die voorkomt dat er verwarring ontstaat. Het IP-adres gebruik je voor het transporteren van gegevens via internet, van de zender naar de ontvanger. Met een IP-adres is een computer zichtbaar voor een andere computer op het internet. Routers, smartphones, tablets, printers en andere computerapparatuur vinden elkaar ook op deze manier en “praten” met elkaar. Zo kun je bijvoorbeeld op afstand documenten printen of een beveiligingscamera bekijken.

 

Verschillen dynamisch en statisch of vast IP-adres

Een dynamisch IP-adres wordt standaard geleverd bij internetabonnementen voor consumenten. De meeste consumenten gebruiken daarom een dynamisch IP-adres en kunnen hiermee uitstekend uit de voeten. Het maakt hen niet uit of het IP-adres verandert.

 

Als consument of ZZP’er heb je hier dus normaal gesproken genoeg aan. Omdat het dynamische IP-adres af en toe verandert, wordt je computer van buitenaf niet altijd herkend. Ook als je thuiswerkt en toegang wil tot een server op de zaak, kan je met een dynamisch IP-adres problemen ondervinden. Wil je de servers binnen je bedrijf vanaf externe plekken bereiken, dan biedt een vast IP-adres uitkomst.

 

Een statisch IP-adres

Een vast IP-adres kan zakelijk gezien een verstandige keuze zijn. Je verzekert jouw bedrijf  van een stabiele werkomgeving en hebt altijd toegang tot je bedrijfsnetwerk. Voor apparaten waarmee je altijd verbonden bent, zoals pinapparaten en alarmsystemen is een vast IP-adres ook verstandig. Wil je dat jouw beveiligingscamera’s overal toegankelijk zijn? Dan is een vast IP-adres zelfs essentieel. Deze noodzaak geldt ook voor mobielen apparaten van je bedrijf die met elkaar synchroniseren. Webservers, FTP-servers en mailservers zijn hardware die sowieso over een vast IP-adres moeten beschikken.

 

Standaard een vast IP-adres

Voor de connectiviteit, efficiëntie en groei van jouw bedrijf is een snelle en stabiele internetverbinding essentieel. Bij een zakelijke KPN internetverbinding via Arrix krijg je daarom standaard een vast IP-adres op jouw locatie. Deze zorgt voor een veilige, stabiele en betrouwbare verbinding, omdat dit adres altijd hetzelfde is. Je kunt dan vanaf iedere laptop of computer contact maken met deze apparaten. Ook als je op kantoor een server wilt hosten. Ongeacht of dit nu een web-, mail- of FTP-server is.

 

KPN EEN

Met KPN EEN Internet bieden we je een betrouwbare aansluiting tot het internet. Door een directe koppeling met het internet op basis van een koperlijn en/of glasvezel krijg je een betrouwbare en veilige verbinding. De internetverbinding heeft een vast IP-adres, modem en router, zodat een veilige en optimale verbinding gegarandeerd is.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden en de voordelen voor je bedrijf? Ik vertel je hier graag meer over.

Maak een afspraak met René

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures