M365 Update – Wk 14

Teams zijn onderverdeeld in kanalen, die de gesprekken zijn die je hebt met teamgenoten. Kanalen bevinden zich in teams, vergelijkbaar met hoe bestanden zich in mappen bevinden. Elk kanaal is gewijd aan een bepaald(e) onderwerp, afdeling of project.

Op de Roadmap van Microsoft staan weer updates voor Teams kanalen. Een aantal weken geleden heb ik het verschil tussen de verschillende kanalen en de werking van kanalen uitgelegd. Nu kun je al over een aantal updates beschikken en staan er nog een paar op het programma. Hieronder een overzicht van een aantal updates.

 

Vergaderen In Teams Kanalen

Kanaalvergaderingsorganisatoren hebben er op moeten wachten, maar eindelijk is het mogelijk om in Teams kanalen een vergadering te plannen ( of een uitnodiging te versturen) die ook meteen in de privé agenda’s van de kanaalleden komt.

vergaderen in teams kanalen

Wil je snel een vergadering plannen ineen Teams kanaal dan plan je ook rechtstreeks vanuit jouw teams agenda een vergadering die je koppelt aan het juiste kanaal.

vergaderen in teams kanalen

 

De volgende functies is  Microsoft nog aan het uitrollen:

 

Archiveren van kanalen

Met het archiveren van kanalen kunnen eigenaren en beheerders kanalen archiveren die niet langer in gebruik zijn, terwijl de inhoud behouden blijft, inclusief berichten, bestanden en tabbladen. Het gearchiveerde kanaal verwijder je uit de lijst met actieve teams en kanalen en er worden geen verdere acties toegestaan. Indien nodig kun je het kanaal herstellen. Het archiveren/verbergen van een Teams omgeving is al mogelijk.

 

Tags in gedeelde en privé kanalen

Tags worden binnenkort ondersteund in gedeelde en privékanalen. Voor gedeelde kanalen kun je alleen directe leden van een gedeeld kanaal toevoegen aan een gedeelde kanaaltag.

 

Video clip in kanaal

Deze heb ik al in een eerdere M365 Update genoemd maar is nog steeds niet volledig uitgerold.
Microsoft is nog steeds bezig met een update uit te rollen waarbij het mogelijk wordt om een ( persoonlijke) video clip te versturen in een kanaal. Heb je iets belangrijks te melden voor de leden van het kanaal maar vind je het lastig om op papier te zetten, dan kun je als alternatief een video opnemen en die in het kanaal zetten. Ook kun je bestaande video’s delen met leden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures