Wekelijkse Update Microsoft 365 (Wk 4)

Al geruime maak je met Live bijschriften de vergadering groter voor deelnemers die doof of slechthorend zijn, die een verschillend niveau van taalvaardigheid hebben of deelnemers op een bepaald niveau. Hiermee detecteren teams wat er in een vergadering wordt gezegd en het bevat realtime bijschriften. Nu kan dit ook in een 1-op- gesprek. Je leest de woorden die tijdens een audio of videogesprek worden gesproken.

 

Dit is nog maar 1 van de nieuwe ontwikkelingen binnen Teams. Ontdek welke er deze week nog meer zijn.

 

Nieuw op de planning voor februari

 

Microsoft Teams: kopieer een  “vergader nu” vergader link

Werk je met de kalender van Microsoft Teams? Dan kopieer je binnenkort een link van een vergadering zonder dat je eerst de vergadering start. Zo nodig  je makkelijker eventueel nog niet genodigde deelnemers uit.

 

Gelanceerd:

 

Microsoft Teams: live bijschriften bij 1 op 1 video bellen

Live bijschriften bijhouden terwijl je met 1 iemand aan het videobellen bent via Teams? Dat kan vanaf nu.
Je vindt dit terug in de navigatie balk binnen de call.
Deze optie is alleen aanwezig als je gebruik maakt van de Teams App.

 

Microsoft Teams: SharePoint inhoud delen via een Teams kanaal  

Eerder kondigden wij al aan dat Microsoft bezig is met het ontwikkelen van deze functie, inmiddels is deze uitgerold. Je kunt nu de inhoud van SharePoint, zoals bibliotheken, pagina’s en nieuws, zien binnen Microsoft Teams. Met een nieuwe tab “SharePoint” pin je de gegevens van SharePoint in een Teams omgeving vast. Op deze manier kun je nog beter samenwerken.

  

Een gedeelde agenda in een Microsoft Teams kanaal 

Microsoft is klaar met de ontwikkeling van een kanaal-specifieke agenda waar alle vergaderingen in staan van dat betreffende kanaal. Zodra er een vergadering in die specifieke agenda wordt gezet en je notificaties staan ingeschakeld voor dat kanaal krijg je in je activiteiten een bericht. Heb je de notificaties niet ingeschakeld voor dat kanaal dan krijg je geen bericht en zie je hem alleen wanneer je in de specifieke agenda kijkt.  Je vindt de kanaal agenda terug als je binnen het kanaal een tabblad toevoegt.

 

Microsoft Teams: Whiteboard beschikbaar binnen Rooms van Microsoft Teams

Tijdens een Teams vergadering wordt je tijdelijk in een aparte ruimte (break-out room) gezet om te overleggen met collega’s terwijl de vergadering gewoon door kan gaat. als je in zo’n een aparte ruimte zit maak je ook gebruik van het Whiteboard die je tijdens een vergadering ook gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures