Microsoft 365 Update – Wk 21

Minder last van files, flexibel omgaan met werktijden en efficiënter werken door de afwisseling met collega’s of je afzonderen. Allemaal voordelen van altijd en overal werken. Want op kantoor is niet meer de standaard. 

 

Toch zitten er haken en ogen aan altijd en overal werken. Want hoe weten collega’s nu waar je bent? Kunnen ze je opzoeken op kantoor, moeten ze inbellen via Teams of is het toch beter om te telefoneren? Met de nieuw verwachte functionaliteit in Outlook en Teams kun je precies aangeven wanneer en waar je werkt. Dat maakt het allemaal een stuk duidelijker voor je collega’s, maar ook voor de bezetting in het pand.

 

Wij kunnen niet wachten op deze functionaliteit, toch moet je nog even geduld hebben, want Microsoft heeft deze verbetering in ontwikkeling. Deze week heeft Microsoft ook een hoop verbeteringen in Microsoft 365 die je misschien al tot je beschikking hebt, waaronder een uitbreiding van de emoticons, een @mention in Word en een verbetering van de gelezen/ongelezen activiteit.

  

In ontwikkeling

 

Outlook en Teams: Werk uren en locatie aangeven

Op kantoor werken is niet meer de standaard, er wordt steeds meer op andere plekken gewerkt. Dit is natuurlijk erg fijn en soms ook handig. Maar voor collega’s kan het lastig zijn, met name als je hiervoor geen vaste dagen hebt. Binnenkort kun je in Outlook en Microsoft Teams aangeven wanneer jij waar werkt. Handig voor je collega’s deze hebben altijd inzicht in waar jij werkt.

 

To Do: Apple Watch ondersteuning

Steeds meer mensen hebben een Smart Watch. Het gevolg daarvan is dat er ook steeds meer mogelijkheden beschikbaar komen via de Smart Watch. Zo ook de Microsoft To Do. Binnenkort kun je via jouw Apple Watch je taken te zien.

 

Wordt uitgerold

 

Teams: Verbeteringen aan het samenzijn Modus

Er zijn verbeteringen aangebracht aan het samenzijn modus. Deelnemers in het samenzijn modus hebben nu naamlabels die aan hun video’s zijn bevestigd. Naamlabels ondersteunen ook statuspictogrammen die aangeven of de microfoon, actieve spreker, spotlight of pin actief zijn binnen de vergadering. Ten tweede wordt je eigen video in de galerij verwijderd terwijl het samenzijn modus actief is om duplicatie van de voorbeeldweergave te voorkomen. Ten slotte toont het samen zijn modus nu verhoogde handen en reacties binnen het zicht.

 

Uitgerold

 

Microsoft Teams: gelezen/ongelezen binnen activiteit

Wanneer je (on)gelezen activiteiten in je Teams heb staan kun je nu gemakkelijker en sneller alle berichten op gelezen zetten. Hiermee voorkom dat je  eventuele nieuwe berichten niet mist. Bovendien selecteer je nu gemakkelijk op ongelezen.

altijd en overal werken

 

Word: Taken make met @mention

Je kunt nu in de opmerkingen in Word gebruikmaken van @mention. Hierdoor voeg je gemakkelijker taken toe, waarmee het overzichtelijker wordt wie welke taak heeft gekregen.

altijd en overal werken

 

 

Teams: Uitbreiding emoticons

Het blijft altijd leuk natuurlijk om steeds nieuwe emoticons te kunnen gebruiken. Ook nu heeft Microsoft de emoticons in Teams weer uitgbreid.

altijd en overal werken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures