Microsoft 365 Update – Wk 15

Een quiztimer is een hulpmiddel waarmee je tijdens een quiz een tijdslimiet kunt stellen aan vragen. Met een quiztimer geef je speler met verschillende vaardigheidsniveaus dezelfde kans om een vraag te beantwoorden en het creëert tijdens de quiz meer drama en opwinding. Ook Microsoft weet dit en daarom wordt momenteel in Forms de functionaliteit getimede quiz uitgerold.

 

Dat is natuurlijk niet de enige functionaliteit die Microsoft toevoegt of verbetert. Ook deze week lees je meer over de functionaliteiten in ontwikkeling en die worden uitgerold.

 

In ontwikkeling

 

Teams: Alles markeren als gelezen in het activiteitenoverzicht

Eindelijk gaat Microsoft een update ontwikkelen waarbij je in één klap alle activiteiten-meldingen als gelezen zet. Met slechts één klik kunnen gebruikers alle ongelezen activiteiten markeren als gelezen.

 

Teams: Aan/uit-knop voor scheldwoordfiltering bij Live-ondertiteling

De updates volgen elkaar in rap tempo op in Teams. Je kunt al een tijdje live ondertiteling aanzetten tijdens een Teams vergadering. Echter vertaalt het dan natuurlijk alles, en niet in iedere vergadering worden er nette woorden gebruikt. Met de door Microsoft aangekondigde schakelaar in Teams kun jezelf bepalen om scheldwoorden uit de ondertiteling te filteren of dat je elk woord wilt zien.

 

Wordt uitgerold

 

Teams admin center: Gebruiker en groepen die toegewezen zijn aan policies

Microsoft rolt de optie uit waarmee je makkelijker kan zien welke groepen en gebruikers er zijn gekoppeld aan policies.

 

Forms: Getimede Quiz

Je hebt nu binnen Forms de mogelijkheid om een getimede quiz te houden. Hiermee voeg je een timer aan je formulier toe, waarbij voor de respondenten inzichtelijk is hoe lang ze nog hebben om de vragen in te vullen. Deze timer start zodra de respondent begint met het invullen van het formulier. Respondenten krijgen een prompt om hen te vertellen dat het een getimede quiz is voordat ze beginnen.

 

Teams: Samenzijn modus voor iedereen hetzelfde

Als organisator en presentator van een vergadering kun je alle deelnemers in de vergadering in dezelfde samenzijn modus zetten.

quiztimer forms

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures