Microsoft 365 Update – Wk 17

Tegenwoordig kan iedere videovergaderapplicatie de achtergrond van het camera beeld vervangen door een willekeurige foto. Microsoft gaat hierin zelfs nog een stukje verder door het toevoegen van geanimeerde achtergronden. Leuke features. Met name door het persoonlijke karakter wat je eraan toevoegt en de creativiteit die je laat zien. Maar wordt je vergadering er echt beter van?

 

In een zakelijke omgeving leidt dit toch vaak af en dit heeft te maken met het volgende. Het is een gimmick, dus grappig of leuk en dat leidt af. Ook is de techniek vaak nog niet perfect. Zo zie je soms randjes of onvolkomenheden als iemand beweegt of zie je duidelijk dat het om een animatie of foto gaat.  Dit is wel steeds beter geworden en de verwachting is dat dit alleen maar beter wordt.

 

Natuurlijk is het leuk om zo’n nieuwe feature in Teams eens uit te proberen. Of je dit als standaard instelt is aan jou.  Houd er wel rekening mee dat je wellicht onprofessioneel overkomt. Deze week zijn er ook nieuwe functionaliteiten en tools in Microsoft 365 waar je wel je professionaliteit mee verbetert.

 

In ontwikkeling

 

Whiteboard: Commentaar geven

Opmerkingen toevoegen aan een whiteboard staat al een tijdje op de Roadmap. Deze nieuwe functionaliteit wordt nu verwacht in het tweede kwartaal. Als je commentaar of een reactie geeft op een whiteboard, dan kun je hiermee de samenwerking nog verder verbeteren. Wil je alle opmerkingen op een gegeven whiteboard kunnen zien, dan kun je straks ook nog gebruik maken van het opmerkingenvenster. Nog even wachten dus…

 

Teams: Geanimeerde Achtergronden in Teams-vergaderingen

Door de dynamische achtergrondfunctie in Teams-vergaderingen kunnen gebruikers hun bestaande achtergrond vervangen door een dynamische animatie voor een meer meeslepende virtuele omgeving. Het biedt verschillende opties waarmee je de vergaderervaring creatiever en persoonlijker maakt.

 

Planner: Bestanden toevoegen aan planner

In Planner kun je binnenkort OneDrive- en SharePoint Online-bestanden aan plannen koppelen. Hiermee geef je gebruikers toegang tot het plan als ze toegang hebben tot het gedeelde bestand. Door het koppelen van een Plan aan een document achterhaal je snel wat er met het document moet gebeuren of gebeurd is en wie er voor verantwoordelijk is.

 

Forms: Antwoorden zelf laten aanpassen

Wie veel Forms gebruikt kent het probleem dat niet alle antwoorden “goed” zijn. Soms wil iemand een antwoord geven dat er niet tussen staat. Er komt nu een update waarmee Form-makers zelf bepalen of invullers hun antwoorden mogen aanpassen.

 

Wordt uitgerold

 

Teams: Bestanden verwijderen of hernoemen in een kanaal en in je OneDrive-map in Teams

Je kunt nu ook in  iOs en Android bestanden hernoemen. Wil je een bestand hernoemen of verwijderen in een kanaal dan ga je naar het tabblad bestand en zoekt het bestand waar je deze actie voor uit wilt voeren. Selecteer vervolgens ‘Meer opties’ (de drie puntjes) op het bestand.

Wil je een bestand uit je OneDrive hernoemen of verwijderen dan selecteer je ‘Meer’ onderaan de app en vervolgens selecteer je Bestanden. Bij het gewenste bestand selecteer je de drie puntjes en kies je hernoemen of verwijderen.

 

Outlook iOs: Een complete email doorsturen

Binnen outlook voor Windows is het al lang mogelijk en nu kunnen ook iOs gebruikers ervan profiteren: Het doorsturen van een complete email als bijlage in een andere mail.

 

OneDrive: Favoriete bestanden duidelijk weergeven

In OneDrive gebruik je jouw documenten verschillend. Je hebt documenten die je dagelijks of wekelijks gebruikt en documenten die je amper gebruikt. Gebruik je favorieten, dan blijf je georganiseerd. Wanneer je jouw documenten markeert als favoriet kun je ze ook weer sneller terugvinden.

Teams: Actieve spreker weergave in vergaderingen

Met deze nieuwe functionaliteit wordt een actieve spreker nog duidelijker weergegeven. Het benadrukt de actieve spreker terwijl de rest van de deelnemers in de vergadering nog steeds worden getoond. Gebruikers kunnen deze nieuwe weergave gebruiken via de weergaveschakelaar in een vergadering.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures