Microsoft 365 Update – Wk 18

Microsoft Teams kun je op verschillende manieren beveiligen tegen anonieme en ongeautoriseerde gebruikers. De meest gemakkelijke manier is om de toegang te beperken tot alleen geautoriseerde gebruikers. Daarnaast kun je ook beveiligingslagen van Teams instellen waarmee je bestanden beschermt tegen ongeautoriseerde toegang. Verder kun je ook de standaardinstellingen van Teams aanpassen en de beveiliging verbeteren.

 

In de uitrol van de nieuwe functionaliteiten van de afgelopen maand heeft Microsoft de beveiliging van Teams verbetert. Beheerders kunnen nu ook de schrijftoegang voor anonieme of ongeautoriseerde gebruikers uitschakelen. Alle nieuwe functionaliteiten die deze maand zijn uitgerold laten we in deze blog de revue passeren.

 

Teams: Rol van Medeorganisator voor vergaderingen

Wanneer je nu de controle over een meeting wilt delen, dan kun je een medeorganisator toewijzen  aan één van de mensen die je uitnodigt. Medeorganisatoren hebben bijna alle mogelijkheden van de organisator, inclusief het beheer van vergaderopties. Deze optie is zowel de Desktop versie van Teams als de Online versie van Teams beschikbaar.

 

Teams: meerdere talen in uitnodiging voor vergaderingen

Beheerders kunnen meerdere talen instellen in Teams-uitnodigingen voor vergaderingen. Deze optie is er nu voor Web, desktop en Mobile.

 

Teams: Live ondertiteling in alle beschikbare talen in Teams Meetings op het web

Live ondertiteling is nu beschikbaar in alle beschikbare talen voor web gebruikers van Teams Meetings.

 

 Teams: chatbubbels tijdens vergaderingen voor Android

Deze optie een tijdje beschikbaar voor de Desktop versie van Teams. En nu eindelijk ook voor Android. Tijdens online vergaderingen krijg je jouw chatberichten niet altijd in beeld. Met deze functie komen de laatste 2 chat berichten in een bubbel op het scherm. Op deze manier ontgaat er geen chatbericht. Deze optie vind je tijdens een vergadering onder instellingen en als je het wilt gebruiken moet je het aanzetten.

beveiliging teams

 

Teams: Uitschakelen van schrijftoegang voor anonieme of ongeautoriseerde gebruikers

IT-beheerders kunnen nu op het beleidsniveau de schrijftoegang voor chat uitschakelen voor anonieme gebruikers en ongeautoriseerde gebruikers die deelnemen aan Teams-vergaderingen via een link.

 

Teams: Samen zijn modus voor iedereen hetzelfde

Als organisator en presentator van een vergadering zet je nu alle deelnemers, die aan de vergadering deelnemen, in dezelfde samen zijn modus.

Beveiliging Teams

 

Word: Betere samenwerking binnen Word op een Mac

Eindelijk is het niet alleen voorbehouden aan Word in een Windows omgeving, maar je kunt nu ook op een Mac omgeving beter samenwerken in Word. Je kunt commentaar geven en deze gelijk aan een persoon koppen door @mention te doen. Met deze update wordt er sneller en makkelijker gewerkt in een Word document.

 

Excel: Een afbeelding toevoegen binnen een cel

Microsoft is klaar met de uitrol van de feature waarmee je een afbeelding toevoegt in een cel doormiddel van een formule. Door deze toevoeging wordt het gemakkelijker om een afbeelding rechtstreeks van het internet te gebruiken in Excel. Voor het toevoegen van een afbeelding gebruik je een formule:
= IMAGE(source, [alt_text], [sizing], [height], [width]).
Source en alt_text zijn verplicht. Sizing height en width zijn optioneel.

Op dit moment is deze feature alleen beschikbaar in de volgende Excel versies:

  • Windows: Version 2209 (Build 15608.10000) or later
  • Mac: Version 16.65 (Build 22080701) or later
  • iOS: Version 2.65 (Build 22080701) or later
  • Android: 16.0.15608.10000 or later

Beveiliging Teams

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures