Microsoft 365 Update – Wk 16

Je gebruikt dagelijks één of meerdere Microsoft 365 applicaties zoals Word, Teams en Outlook. Deze applicaties barsten van de slimme mogelijkheden, die Microsoft aanvult met nieuwe handigheidjes. Maar hoe wordt je nu wegwijs tussen al die mogelijkheden en krijg je de juiste slimmigheidjes onder de knie?

 

Hiervoor brengen we wekelijks de Microsoft Update uit. Voor alle gangbare toepassingen verzamelen we de nieuwe mogelijkheden en tools. Zodat jij je Microsoft 365 software optimaal optimaal gebruikt. Daar word je een stuk productiever van!

 

In ontwikkeling 

 

Outlook voor Windows: Zoek naar specifieke personen, bestanden, bedrijfsonderwerp en evenementen

Outlook is steeds geavanceerder. Zo kun je binnenkort steeds beter zoeken binnen Outlook. Je kunt dan zoeken naar een specifiek bestand, persoon, bedrijfsonderwerp of evenement die ingepland staan voor jou. Outlook geeft een bruikbaar antwoord over mensen, bestanden, evenementen en websites binnen je organisatie, zodat je snel bij de informatie kunt komen die je zoekt.

 

Teams: Nieuwe kanalen-ervaring

Een kanaal binnen Teams krijgt een nieuwe lay-out. De basis voor deze lay-out is het kunnen blijven focussen en actief blijven tijdens het gebruik van het kanaal. Bij de nieuwe kanaal lay-out komt er een samengesteld vak en recente berichten staan bovenaan de pagina. Elk bericht komt in een gespreksweergave te staan.

 

Teams: Alles markeren als gelezen in het activiteitenoverzicht

Eindelijk gaat Microsoft een update ontwikkelen waarbij je in één klap alle activiteiten-meldingen als gelezen kunt zetten. Met slechts één klik markeren gebruikers alle ongelezen activiteiten als gelezen. Deze update is uitgesteld tot het 2e kwartaal van dit jaar.

 

Uitgerold

 

Word: Betere samenwerking binnen Word op een Mac

Waar het binnen Word in een Windows omgeving al een tijdje mogelijk is wordt het nu op een Mac ook mogelijk. Beter samen werken binnen Word. Je kunt commentaar geven en deze gelijk aan een persoon koppen door @mention te doen. Met deze update werk je sneller en makkelijker in een Word document.

 

Excel: Een afbeelding toevoegen binnen een cel

In Excel voeg je nu ook een afbeelding toe in een cel door middel van een formule. Door deze toevoeging wordt het gemakkelijker om een afbeelding rechtstreeks van het internet te gebruiken. Om een afbeelding toe te voegen gebruik je een formule: = IMAGE(source, [alt_text], [sizing], [height], [width]). Source en alt_text zijn verplicht. Sizing height en width zijn optioneel.

slimmigheidjes microsoft 365

Op dit moment is het op de volgende Excel versies toepasbaar:

  • Windows: Version 2209 (Build 15608.10000) or later
  • Mac: Version 16.65 (Build 22080701) or later
  • iOS: Version 2.65 (Build 22080701) or later
  • Android: 16.0.15608.10000 or later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures