Altijd internet, ook tijdens je online vergadering

altijd internet

Nu we sinds anderhalf jaar meer en meer online vergaderen, komen steeds meer gebruikers erachter dat hun WiFi-verbinding niet altijd optimaal is. En dat is niet leuk, als je er tijdens een Teams-vergadering voortdurend wordt ‘uitgegooid’ of als het beeld bevriest. Wat te doen? We vroegen het aan Jan Pultrum, senior Netwerk & Security consultant bij Arrix.

 

Ongemakkelijk en onprofessioneel: een slechte verbinding tijdens een zakelijke online vergadering is ronduit vervelend. Je wilt immers een goede indruk maken en als je voortdurend bezig bent met het opnieuw verbinden, lukt dat zeker niet. “In de bedrijfsomgeving zal het minder vaak gebeuren”, is de ervaring van Jan. “Daar zijn meestal meer beveiligingsmaatregelen getroffen en is de beschikbaarheid van het netwerk beter dan thuis. In de privéomgeving is dat meestal anders, maar ook thuis kan iedereen beschikken over een goede internetverbinding. WiFi wordt steeds stabieler en er zijn mooie oplossingen om dat zo te houden, met WiFi-boosters bijvoorbeeld. Ook voor gezinnen met schoolgaande kinderen is een stabiel netwerk thuis haast onmisbaar geworden.”

 

Bandbreedte is niet oneindig

Tegelijkertijd ligt bij het gebruik door mede-gezinsleden vaak een oorzaak van een gebrekkige verbinding met stilstaand beeld of haperingen. “Ze willen ook gamen of een film kijken. Het vraagt allemaal bandbreedte. Maar een goede online vergadering hangt ook van je randapparatuur af: een goede laptop of pc die geschikt is, is natuurlijk wel een vereiste.” Wat kan helpen is dat meer en meer huishoudens de beschikking krijgen over een stabiele glasvezelverbinding, waarbij de up- en downsnelheid gelijk is en de bandbreedte een stuk groter is.

 

Zo hou je altijd internet

Een goede verbinding thuis is meestal geen zorg voor het bedrijf of organisatie van de werknemer die thuis wil inloggen. “Een stabiele netwerkomgeving thuis moet je toch vaak zelf regelen. Dat ligt overigens heel anders voor veilig werken. Maar op de werkplek op kantoor ligt dat toch wel anders, daar wordt juist heel veel aandacht besteed aan een goede beschikbaarheid en stabiliteit van het netwerk. De stabiliteit wordt bijvoorbeeld gewaarborgd door redundantie: als een onderdeel uitvalt, wordt het overgenomen door een tweede, dubbel onderdeel. Ten tweede is belangrijk om terug te kunnen vallen op een alternatief als het wireless netwerk uitvalt. Denk aan een tweede controller. Of aan een back-up internetverbinding, bijvoorbeeld een 4G-oplossing of een verbinding van een andere provider. Dat gebeurt op je telefoon ook: als je buiten het WiFi-netwerk komt, schakelt ie automatisch over op 4G. Dat kun je ook bij een bedrijfsnetwerk instellen. Zo kun je altijd internet aanbieden aan je werknemers en gasten van je organisatie.”

 

Meer weten?

Een stabiele internetverbinding is geen luxe meer, maar een absolute voorwaarde voor het functioneren van elk bedrijf of organisatie. Informeer eens vrijblijvend wat de mogelijkheden zijn om de verbinding verder te verbeteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures