Azure Cognitive Services Deel 3: Spraak

azure cognitive services spraak

Artificial Intelligence in een applicatie integreren kan moeilijk en tijdrovend zijn. Tot voor kort had je heel veel kennis en maanden de tijd nodig voor het verzamelen van gegevens en trainen van modellen. Succes was niet altijd gegarandeerd en daardoor werd er geen waarde gehaald uit AI investeringen.

 

Met Microsoft Azure Cognitive Services neem je deze uitdagingen weg. Het voorziet jouw apps, websites en bots van Artificial intelligence. Je maakt met deze service applicaties die horen, spreken, begrijpen en zelfs beginnen te redeneren. Met deze mogelijkheden ontgrendel je  nieuwe ervaringen en toepassingen voor jouw bedrijf.

 

In deze blog vertellen we je meer over de spraakservice en onderliggende services van Azure Cognitive Services. Je converteert spraak naar tekst en tekst naar spraak met een natuurlijke uitspraak. Het vertaalt eenvoudig teksten van de ene naar de andere taal en kan sprekers controleren of herkennen aan de hand van hun stem.

Speech to Text

Zet hoorbare spraak om in leesbare, doorzoekbare tekst. In jouw applicaties en oplossingen zet je verschillenden gesproken talen om naar tekst. Op dit moment herkent deze service meer dan 100 talen.

Text to Speech

Met deze service vertaal je een opgegeven tekst worden naar een audio fragment. Levensechte spraak met meer dan 400 neutrale stemmen in 140 verschillende talen.

Speech translation

Met speech translation kan je real-time spraak vertalen. Op dit moment worden een 30-tal talen ondersteund.

Speaker recognition

Deze service identificeert mensen op basis van een audio fragment.

Belangstelling?

Zie je na het lezen van deze informatie al mogelijkheden voor het gebruik van Azure Cognitive Services in jouw organisatie? Wij sparren graag eens met je over de inzet van deze veelzijdige service.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures