Open de deuren naar nieuwe mogelijkheden met Azure Function App

Azure Functions apps

Beheer je zakelijke processen met Azure Function app en reageer altijd op tijd op cruciale gebeurtenissen. Een ontwikkeltoepassing waarmee je overzicht houdt op diverse activiteiten, gebeurtenissen en databases in je bedrijf. Hiermee breng je eenvoudig belangrijke of tijdsgevoelige situaties in kaart. Je beperkt de risico’s en opent de deuren naar nieuwe mogelijkheden.

 

Mogelijkheden waarmee je:

  • Snel inzicht krijgt in en reageert op gebeurtenissen of veranderingen
  • Handmatige taken vervangt door automatische taken
  • Automatisch reacties genereert , zoals het versturen van een email tekstbericht of opmaken van een rapport

 

Beoordeel zelf welke issues je wilt managen met Azure Function app. Maak snel een eenvoudig serverloze functies en voer deze uit Deze functies activeer je door een groot aantal triggers, zoals het ontvangen van een HTTP-verzoek,  het instellen van een tijdgebeurtenis of het ontvangen van een bericht op een Azure Service Bus.

 

Wat zijn de voordelen van Azure Function App?

Met de mogelijkheden die je benut via Azure Function App wordt het voor iedereen gemakkelijker binnen jouw organisatie. Je spoort belangrijke gebeurtenissen en veranderingen op, je bespaart tijd door minder handmatig werk en je houdt overzicht op jouw bedrijfsactiviteiten.

Met Azure Function App maak je je geen zorgen over het onderhouden van servers of het uitvoeren van beheerhandelingen. Alles wordt automatisch voor je gedaan, zodat je concentreert op het schrijven van code.

Er zijn verschillende talen beschikbaar voor het maken van functies, waaronder C#, F#, JavaScript, Python en PowerShell. Dit betekent dat je de taal kiest die het beste bij je vaardigheden en behoeften past.

 

Wat zijn de integratiemogelijkheden van Azure Function App?

Function App integreer je ook gemakkelijk met andere Azure-services, zoals Azure Cosmos DB en Azure SignalR. Waardoor je eenvoudig data opslaat en anlysteert met de flexibele en schaalbare NoSQL-database van Azure.

De Azure Function gebruik je ook heel goed in Power Apps, wat weer mogelijkheden biedt voor het integreren van jouw specifieke bedrijfsprocessen in een Power App.

 

Toepassingen

De toepassingen zijn eindeloos. Je kunt bijvoorbeeld informatie over jarigen of afwezigen in jouw organisatie in een SharePoint (SPFx) webpart gebruiken. Daarmee informeer je automatisch de mensen in jouw organisatie via het intranet hierover. Omdat je een Azure Function gebruikt hoef je je geen zorgen te maken over het opzetten, ontwikkelen en onderhouden van een specifieke webserver.

 

Conclusie

Met Azure Function App maak je op een snelle en eenvoudige manier serverloze functies en voert deze uit. Een fijne bijkomstigheid is dat je je geen zorgen maakt over het onderhouden van servers. Je integreert het ook gemakkelijk met andere Azure-services, waaronder Azure Cosmos DB en Azure SignalR. Het is een krachtige tool voor het oplossen van allerlei verschillende problemen.

 

Controleer en beheer jouw bedrijfsprocessen met Azure Function App. Meer er over weten? Wij vertellen je er graag meer over en weten zeker dat jij de mogelijkheden voor jouw organisatie dan al voor ogen ziet. Laat het ons weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures