Haal nog meer uit Power Apps met Azure Functions

azure functions

Applicaties voor werknemers die specifieke taken hebben, heb je het liefst op maat.  Je weet dan zeker dat de app alles heeft voor het uitvoeren van de taken. Daarnaast verbindt de app gegevens aan andere bedrijfsprocessen. Met Power Apps is het maken van deze applicaties binnen handbereik.

 

Met beperkte programmeerkennis aan de slag

Omdat je kunt kiezen uit sjablonen heb je weinig programmeerkennis nodig. Je app is relatief snel klaar en je richt deze in naar jouw specifieke wensen. Sinds de launch van Power Apps in 2015 is het platform uitgebreid en gestroomlijnd waardoor de toepassing steeds breder getrokken kan worden. Als het toch niet voldoet aan je eisen en je hebt meer maatwerk nodig, dan zijn er tools in Microsoft Azure om nog meer uit je Power App te halen. De voornaamste tool is Azure Functions.

 

Azure Functions

Azure Functions is een service waarmee je kleine stukjes code schrijft en uitvoert zonder dat je je zorgen maakt over de infrastructuur waarop dit draait. Deze handige manier van softwareontwikkeling automatiseert specifieke taken zonder dat je een hele app hoeft te bouwen. En dus hoewel het stukje “Low-code” van Power Apps wegvalt, blijft de mogelijkheid behouden om snel een app in te richten.

 

Power Apps integratie

Het doel van Azure Functions is code schrijven binnen de context van je Power App. Enkele voorbeelden: Met Azure Functions schrijf je code die data van een externe bron ophaalt en deze opslaat in een database, of code die een bepaalde actie uitvoert wanneer een bepaalde gebeurtenis plaatsvindt in je app, bijvoorbeeld als een gebruiker data toevoegt of op een knop drukt.

Met andere woorden, je kunt verder gaan waar het conventionele Low-code platform ophoudt.

 

Flexibel reageren op veranderende behoeften

De zojuist beschreven voorbeelden kunnen op elk moment aangepast worden afhankelijk van de behoefte. Het ophalen van data uit een externe bron kan verschoven worden naar een nieuwe door enkel een Azure Function aan te passen, terwijl de rest van de app geen aanpassingen nodig heeft.

 

Conclusie

Azure Functions is een handige tool voor het automatiseren van specifieke taken en het integreren van deze taken in je Power Apps. Als je op zoek bent naar manieren om je werk efficiënter te maken, is het de moeite waard om eens te kijken wat Azure Functions voor jou kan betekenen. Voor een diepere duik in Azure Functions vanuit het perspectief van een programmeur kun je deze blog lezen van onze programmeur Oscar . Of neem contact op over de mogelijkheden. Laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures